Sinop Valiliği ve Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından iki şehit ailesi için “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni” düzenlendi. 

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Sinop Valisi Köksal Şakalar, Bitlis'in Hizan ilçesinde 5 Ağustos'ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Jandarma Komando Bahattin Dolma ve İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun ailelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti. 

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Vali Şakalar, törende yaptığı konuşmada, vatan ve millet uğruna şehit düşenleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Şehitlere büyük önem verdiklerini, gazilerin ise başlarının tacı olduğunu dile getiren Şakalar sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler canından öte bildiği biricik yavrularını vatanımız uğruna şehit verdiniz. Biz millet olarak şehitlerimize ayrı bir değer veririz. Gazilerimiz ise başımızın tacıdır. Tüm şehitlerimize rahmet dilerken onları minnetle yad ediyoruz. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Biz millet olarak çocuklarını henüz beşikteyken ninni diye söylediğimiz ‘hadi oğlum sen de git, ya gazi ol ya şehit’ diye büyütmüşüz, ellerine kına yakarak askere göndermişiz. ‘Vatan varsa sen varsın, vatan varsa ben varım, vatan varsa namus var, vatan varsa namus var, din var ezan var’ demişiz. Onun için evlatsız kalmayı vatansız kalmaktan daha önemli görmüşüz. Şehitlik mertebesi bize göre ölmek değil, bu alemden öbür aleme gitmek ve Peygambere komşu olmak, sonsuz hayata erişmek diye görülür. Gazilere gelince tabii ki onlar da şehitlik için yola çıktılar ama Allah onlara gazilik nasip etti. Hepimiz öleceğiz ama ölümlerin en güzeli şehit olmaktır. Allah layık olan herkese nasip etsin, ailelerine sabırlar diliyoruz. Burada bulunan şehit aileleri başta olmak üzere tüm şehit ailelerine ülkemiz ve milletimiz adına minnettar olduğumuzu bir kez daha bildirmek isterim. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim”

Törende Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, şehitler icin dua okudu. Oldukça duygusal anların yaşandığı “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni” ardından, şehit ve gazi aileleri onuruna verilen iftar programına geçildi. 

Törene Vali Köksal Şakalar’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcıları İzzet Ercan ve Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma  Komutanı Jandarma Kıdemli. Albay Halil Altıntaş, 72. Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Koray Kemiksiz, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Kurum Müdürleri, Şehit ve Gazi aileleri ve Gaziler ile Şehit Bahattin Dolma ve Şehit Hakan Tanrıkulu’nun aileleri katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber