Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın Hacı Mehmet Akçay isimli hasta yakını tarafından görevi başında öldürülmesine tepkier dinmiyor. Cinayetin ardından ülke genelinde resmi ve özel kurumların sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemine giderken, Sinop'taki hekim ve sağlık çalışanları basın açıklaması yaparak sağlıkta şiddeti kınadı.

Hekim Birliği Sendikası Sinop İl Temsilciliği, Sinop Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilciliği tarafından Uğur Mumcu Meydanında gerçekleştirilen eylemde sağlık çalışanlara yapılan şiddet protesto edildi. 

Grup adına konuşan Hekim Birliği Sendikası Sinop İl temsilcisi Dr. Anıl Emir, öfkeli ve yasta olduklarını söyledi. Dr. Emir sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz hekimler sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor; öldürülüyoruz dedik duymadınız. 

Biz hekimler şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil , caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz dedik görmezden geldiniz.

Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dk muayene süresi ayırabilmek bu şekilde hakkıyla görev yapabilmek istiyoruz. Randevuları 5 dakikada bir vererek  , üzerine de randevusuz hasta da bakılmasını isteyerek hastanede kalabalıkları arttırıp şiddete davetiye çıkartıyorsunuz dedik umursamadınız.

Kışkırtılmış sağlık hizmeti söylemlerinizle, sağlık sistemindeki her aksaklığın tek sebebi hekimlermiş gibi gösterdiniz. Bizleri koruyamadınız; muayene odalarımızı savaş alanlarına çevirdiniz. Öldürüldük.. Öldük. 

Bizi duymayan, görmeyen, muhatap almayan siyasi otorite ve sorumlu devlet yetkilileri bugün on binlerce hekim olarak sizlere sesleniyoruz ve diyoruz ki bu bir siyasi katliamdır. Bir evlat, bir eş, bir baba olan Dr. Ekrem Karakaya’nın vebali sizindir. Bu olayın sorumlularına hukuk içinde hesap soracağız ve hakkımızı helal etmeyeceğiz. 

Zaman artık konuşma zamanı değil icraat zamanıdır. Hekimler olarak bizler birlik olduk. Hastanelerde öldürülmemek için başlangıç olarak 07-08 temmuz 2022 de 2 gün tüm ülkede iş bırakıyoruz. Gerekli önlemler alınmazsa  tüm hekimler anayasal haklarımızı uzun süreli iş bırakma kararları alarak kullanma konusunda kararlılığımızı tüm kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

Editör: Vitrin Haber