Yeşilay'ın geleneksel olarak düzenlediği bisiklet turu kapsamında Türkiye'nin 50 şehriyle birlikte eş zamanlı olarak Sinop'ta da pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi. 

Yeşilay Sinop Şube Başkanlığı ile Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde Aşıklar Parkında buluşan bisiklet severlerin yoğun ilgi gösterdiği tur ile, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam için farkındalık oluşturuldu. Sinop kent merkezinde belirlenen yaklaşık 7 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen bisiklet turunun startını Sinop Valisi Köksal Şakalar verdi. 

Yeşilay Cemiyetine oluşturdukları farkındalık için teşekkür eden Vali Köksal Şakalar yaptığı konuşmada; ‘‘Yeşilay Cemiyetimiz ve hepimiz gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzaklaşıp sporla, kitapla ve diğer sosyal etkinliklerle buluşmaları için zaman zaman bu tür faaliyetler yapıyoruz. Sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum’’ dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, etkinliğin ülke genelinde 9’uncusunun,Sinop'ta ise ilkinin düzenlendiğini söyledi. 

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’ta etkinliğe katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. 
Bisiklet tutkunlarının Aşıklar Parkında toplanarak İskele meydanından başladıkları bisiklet turu: Bülent Ecevit Caddesi, Kurtuluş Caddesi boyunca devam edip sırasıyla, Derin Boğaz Ağzı Sokak, Tarihi Hamam, Tuzcular Caddesi,  Kaleyazısı Cami, Sakarya Caddesi, Alaaddin Cami, Hükümet Meydanı ve Atatürk Caddesinden devamla Gazi Caddesi geçilerek Aşıklar parkında sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber