Sinop’ta İl Özel İdaresi tarafından başlatılan asfalt hamlesi çalışmaları kapsamında köyler sıcak asfaltla buluşuyor. 

İl Özel İdaresi ekipleri il genelinde asfalt serme çalışmalarını hızlandırdı. Hava şartlarına göre asfalt serme işlemlerini farklı noktalarda sürdüren ekipler son olarak Gerze ilçesi Karlı köyünde finişer makinesi ile asfalt serme işlemine başladı.

Sinop İl Özel İdaresi ekiplerince Gerze ilçesi Karlı köyünde devam eden asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Erol Karaömeroğlu, çalışmaları sürdüren ekibe 'kolaylık' diledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Karaömeroğlu, Sinop’ta ilk defa finişer makinesiyle asfalt serimi yapıldığını açıkladı.

Bu yıl Sinop genelinde 120 kilometre olan asfaltlama hedefini aşarak 277 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını belirten Karaömeroğlu; "Fakat ekstradan bir 10 kilometre daha yol asfaltlayarak 287 kilometreye ulaşacağız. Bundan sonra hedefimiz sıcak asfalta dönmek. Gerze ilçemize bağlı Karlı köyümüzde bugün Özel İdare olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Karlı köyümüze bugün 2,5 kilometre finişer ile ilk kez sıcak asfalt döktük. Daha önce biz sıcak asfaltı greyderle döküyorduk, şimdi finişerle döküyoruz. Tabii finişerle daha profesyonelce dökülüyor. Bunu Sinop’ta ilk kez yaptık, onun için köyümüze en iyi en kaliteli hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Daha uzun ömürlü daha kaliteli standartları daha yüksek bir yol yapacağız. Bu sene Özel İdare olarak 277 kilometre asfalt döktük. Sinop'un bazı bölgelerine aynı burada olduğu gibi 10 kilometre sıcak asfalt dökeceğiz" dedi.

Asfaltlama çalışmalarına: Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl,  Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Hakan Başakcı, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ile Ahmet Burma, İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Fatih Özçelik, Karlı Köyü Muhtarı Birol Gül katıldı.