Sinop'un Eymir köyünde 6 gün önce kaybolan 5 yaşındaki otizm hastası İbrahim Ay'ı arama çalışmaları devam ediyor. İbrahim için umutlar tükenirken, minik çocuğun evinden feryatlar yükseliyor.  

Evinin penceresinden dışarıya çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ay çiftinin ikiz çocuklarından biri olan otizm hastası minik İbrahim için İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birlikleri ve AFAD ekiplerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik bir ekip arama çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına köy halkı ve avcılarda destek veriyor.   

GÖREN BİLEN VARSA LÜTFEN HABER VERSİN
Minik İbrahim'in evinde acı ve gözyaşı hakim. Baba İbrahim Ay ve eşi Şükran Ay ilk kez konuştu. Kayıp çocuğun babası Recep Ay, “Eşim pazartesi sabahı 10.30-11.00 civarlarında kahvaltı yaparken diğer çocuklar odada oynuyorlarmış. Eşim hemen sağa sola bakmış ama görememiş. Komşunun çocuğu ise yukarı doğru gittiğini söylemiş. Çocuklara sordum doğru dediler. Her zaman kaçardı ama biz peşinde olduğumuz için nereye gideceğini tahmin ediyorduk. Evin önlerinde oynuyordu. Ertesi gün nasıl kaçtığını, nasıl olduğunu bir türlü anlamadık. Hep kapının önünde oynardı. Arada bir sağa sola kaçıyordu. Ama buluyorduk. Ama çocuğumuz otizm hastası. Bu çok acı bir durum. Açlık hissi bile hiç aklına gelmiyor. Çocuğumu gören duyan varsa güvenlik güçlerine haber versin” dedi.

DAHA ÖNCEDE DEFALARCA KAÇTI AMA BULUYORDUK
Anne Şükran Ay ise, “Evde yemek yiyecektim. Kahvaltı hazırlıyordum. Çocuklarım odada oturuyordu. Dört çocuğum var. İkizlerimin ikisi odada oyun oynuyordu. Biz de yemek yiyorduk. Arada bir bakıyordum. Sonra tekrar bakmak için büyük kızım Büşra’yı gönderdim. İbrahim’in olmadığını söyledi. Sonra her yeri aradım. Komşulara haber verdim. Komşular da geldi aramaya başladık. 10 dakika da çocuk kayboldu. Çocuğum otizm hastası. Devamlı kaçıp kayboluyordu ama buluyorduk” diye konuştu.

ŞU ANA KADAR BİR İZE RASTLANAMADI
Bölgede daha önce arama çalışması yapan avcı Ramazan Ünlütürk, “Daha öncede avlanmak için geldiğimiz için bölgeyi bildiğimiz için arama çalışmalarına katıldık. Burada da kaybolan kardeşimizi aramak için 4-5 gündür uğraşıyoruz. Şu ana kadar bir ip ucu bulamadık. Bulma yönünde aramalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bir bulguya ulaşacağız. Bölgede vahşi hayvanların da olduğu görülmekte ve bilinmekte. Zaman zaman havanın bozduğunu görüyoruz. Sisli hava durumları oldu. 2 gündür hava güzel. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Editör: Vitrin Haber