Sinop Kadın Platformu üyeleri Uğur Mumcu Meydanında, Sinop’ta bir süre önce imamlı nikahlı eşi tarafından bıçaklanması ardından aylarca yoğun bakımda kalan Semiha C. ilgili basın açıklaması yaptı. 

Ortak basın bildirisini okuyan Sinop Kadın Platformu Başkanı Asuman Kayagil, Semiha C. olayında sessiz kalmayacaklarını söyledi. Failin tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Asuman Kayagil açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Kadınları şiddet,işsizlik, adaletsizlik kıskacında bırakan düzene karşı isyandayız! Pandeminin daha ilk günlerinde, ilimiz Sinop’ta imamlı nikahlı eşi tarafından birçok bıçak darbesine maruz kalan, aylarca yoğun bakımda kalıp ölüm kalım mücadelesi veren Semiha C.’nin sesiyiz!!

Hem 17 yaşında ki Semiha C’nin oğlu, hem Semiha C. kocasının şiddetine maruz kaldılar. Yetmedi canlarına kast edilerek bıçaklandılar. Faili 1 Eylül Salı günü yapılan duruşmada, tutuklu bulunduğu cezaevinden adli kontrol şartı ile tahliye edilidi. Ölümden dönen Semiha C. yeniden öldürülme korkusuna, şiddet sarmalına mahkum edildi. 

Uygulanmayan yasalar,cezasızlık yeni kadın cinayetlerine zemin hazırlıyor. Bizler Sinop Kadın Platformu olarak bir kadının daha katledilmesine,erkek şiddetine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.Şuanda Semiha C’yi bıçak darbeleriyle yoğun bakımlık eden fail elini kolunu sallayarak aramızda geziyor.Kadınlar kendilerine zorla dayatılan hayatlara hayır dedikçe erkek egemen gücü arkasına alan erkekler,kadınları öldürmeyi kendilerine hak sayıyorlar.

Buradan tüm ilgili makamlara sesleniyoruz; Bu tahliye kararını tanımıyoruz.Semiha C.’nin canına kast eden failin yaptığı cezasız kalmamalı derhal tutuklanmalıdır.Bizler yaşamak istiyoruz.Şiddete,tacize,tecavüze ,kadın cinayetlerine ve erkek egemen zihniyete karşı bir kişi daha eksilmeyene kadar mücadeleye devam edeceğiz.Semiha C. Ve tüm mağdur kadınların yanındayız…Yaşasın örgütlü kadın mücadelemiz…
İstanbul sözleşmesi yaşatır"

Editör: Vitrin Haber