Türkiye Otelciler Dernekleri Federasyonu (TUROFED) Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz yaptığı açıklamada, Sinop’ta kaçak pansiyonculuğa göz yumulduğunu iddia ederek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Ali Yılmaz yaptığı açıklamada, "Sinop’taki kaçak pansiyonculuk ilgisizlik ve denetimsizlik nedeniyle tahammül edilemeyecek kadar artmıştır. Her taraf bunların ilan ve telefon numaralı ile doldu. Sadece benim otelimin çevresinde yüzlerce kaçak pansiyon var. Bu kaçak pansiyonculuk Sinop turizmini ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Sinop giderek bedavacı, ucuzcu tatilcinin rağbet ettiği bir tatil yeri olmuştur. Ayrıca yatırım yapan, vergi veren, istihdam sağlayan, denetlenen otellerle haksız rekabet oluşmuştur. Yine ayrıca kaçak pansiyonlar oteller için ciddi bir güvenlik riski oluşturmaktadır.Otelim sitedeki kaçak pansiyonlarla adeta yol geçen hanına dönmüştür. Elbette bu durum bizi ciddi olarak rahatsız etmektedir" dedi.

Söz konusu pansiyonların bir apartman veya site içinde olanlarının tümünün kaçak olduğuru kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "İmar kanunu ve kat mülkiyeti sözleşmesinde hepsi konut olarak görünmektedir. Yasal olabilmeleri için tüm kat maliklerinin muvakkatini alarak konutlarını belediyeden işyerine çevirip belediyeden işyeri açma ruhsatı almaları şarttır. Emsal Danıştay kararı, İçişleri Bakanlığı genelgesi bunların öncelikle işyeri açma ruhsatı almaları gerektiğini önemle vurgulamaktadır. İşyeri açma ruhsatı almak zorunludur ve bunu da belediye verdiğine göre, açma ruhsatı almadan çalışan pansiyonları kapatmak ve engel olmak da belediyenin görevidir. Ben, Sinop Otelciler Derneği Başkanı Güngör Akkoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu ile birlikte Belediye Başkanına gidip yazılı müracaat ettik. Belediye Başkanının yanında Zabıta Müdürü de vardı, sorunumuzu ve bunun belediyenin görevi olduğunu sözlü olarak da anlattık. Ancak her ikisi de sudan bahaneler ileri sürerek ilgilenmeyeceklerini açıkça ifade ettiler.

13/07/2019 saat 12:55 ve 16/07/2019 saat 11:00 belediyenin sözde beyaz masa denilen 153 numaralı şikayet telefonunu arayarak, isim ve adres vererek ihbarda bulunmama rağmen, hiçbir şekilde ilgilenilmemiştir. Yıllardır şikayet ediyoruz, hiçbir netice alamıyoruz. Kanun, genelge ve yönetmeliklere rağmen bizim şikayetlerimiz mi geçersiz yoksa bunların dokunulmazlıkları mı var. Bu durumda bize Savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan başka çare kalmıyor. Ben de görevini yapmayan Belediye Başkanı ve Zabıta Müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum" 

Editör: Vitrin Haber