Anadolu'nun en eski camilerinden 751 yıllık Alaaddin Camisi bahçesinde Sinop Müftülüğü tarafından kurulan iftar sofrasında vatandaşlar, ilk iftarlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Sinop Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek'te vatandaşlarla birlikte sıraya girerek karavanadan iftar yemeklerini aldı. 

Alaaddin Camisi avlusunda yaklaşık 350 kişilik iftar çadırı kurduklarını belirten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik çadırın Ramazan ayı süresince açık olacağını dile getirdi.

Çelik, şunları kaydetti: "Bu gün ilk iftarımızı açtık. Bu güzel iklimi, bu güzel mabedin avlusunda gençlerimizle, çocuklarımızla ramazan ayının önemini en güzel bir şekilde hissetmek muhteşem bir duygu" dedi.  

TARİHİ CAMİ KARŞISINDA DA  BAŞKA BİR SOFRA KURULDU
Alaaddin Cami avlusu dışında da başka bir iftar sofrası kuruldu. Caminin hemen karşısında yer alan ve tarihi hamamda hizmet veren Türk Ocağı Sinop Şubesi tarafından kurulan iftar sofrasında ise üniversite öğrencileri iftarını açtı. İftarını Alaaddin Camisinde vatandaşlarla birlikte açan Sinop Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek'te iftar programı ardından, Türk Ocağı önünde kurulan iftar sofrasını ziyaret ederek, Türk Ocağı Şube Başkanı Metin Oktay Fındık ve öğrencilerle birlikte çay içti. İftara çok sayıda öğrenci katıldı. 

Editör: Vitrin Haber