Sinop'ta, salgın hastalık koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 9 Nisan tarihinde Sinop İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca konulan ilçeler arası seyahat yasağının; Boyabat, Saraydüzü ve Durağan ilçelerinde 14 gün daha devamı kararlaştırıldı. 

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada: "Koronavirüs ilemücadeletedbirlerikapsamında, Boyabat,Duragan,Saraydüzü İlçelerine yapılacak olan tüm giriş /çıkışların 22.04.2020 tarihisaat 24.00 den itibaren 14 gün süre ile kontrollü sağlanmasına İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun22.04.2020tarihli toplantısında karar alınmıştır" denildi.

BU 3 İLÇEDE KİMLER YASAK KAPSAMINA GİRMİYOR?
Bu arada İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ilçeler arası giriş çıkışlarla ilgili detayları belirledi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararında şu ifadelere yer verildi.

  • Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabileceklerdir.
  • Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile ilçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.
  • Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin, ikamet ve işyerlerinin ilimizden/ilçelerimizden farklı ilçelerde bulunması durumunda ilçeler arasında giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapabilecektir.
  • Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle ilçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.
  • Yukarıda belirtilen hususlar dışında özellik ve önem arz eden giriş ve çıkışlar Valilik/Kaymakamlıklar tarafından düzenlenecek Seyahat İzin Belgesi ile yapılabilecektir.

Editör: Vitrin Haber