Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında Sinop genelinde ilçeler arası giriş çıkışların 14 gün süreyle kapatıldığı duyuruldu. 

Açıklamada: "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Gereğince İlimiz sınırları içerisindeki ilçeler arası (toplu taşıma, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş /çıkışların 08.04.2020 saat 24.00'dan itibaren 14 gün süreyle kapatılmasına karar verilmiştir." denildi.

KİMLER YASAK KAPSAMI DIŞINDA?

Bu arada kararda giriş çıkış yasağına ilişkin ayrıntılarda maddeler halinde sıraladı.  Kurul kararında şu ifadelere yer verildi: 

  • Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabileceklerdir.
  • Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile ilçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.
  • Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin, ikamet ve işyerlerinin ilimizden/ilçelerimizden farklı ilçelerde bulunması durumunda ilçeler arasında giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapabilecektir.
  • Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle ilçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.
  • Yukarıda belirtilen hususlar dışında özellik ve önem arz eden giriş ve çıkışlar Valilik/Kaymakamlıklar tarafından düzenlenecek Seyahat İzin Belgesi ile yapılabilecektir.
Editör: Vitrin Haber