Sinop neredeyse her eni bir heyelan haberiyle uyanıyor. Ayancık, Türkeli ve Erfelek'te yaşanan heyelanlar ardından kent merkezinin bazı köylerinde de irili ufaklı heyelanlar meydana geldi. 

Korucuk Köyü Saraç Mahallesinde heyelan nedeniyle toprak zeminde büyük yarıklar meydana geldi. Bazı evlere oldukça yakın olan yarıklar nedeniyle vatandaşlar büyük endişe yaşıyor. Ayrıca heyelan alanının hemen üzerinde yol güzergahı ve doğalgaz ana hattı bulunuyor. Kente gelen en büyük su hattı da bu heyelan alanının hemen üzerinde yer alıyor. 

Konuyla ilgili endişesini dile getiren vatandaşlar yetkilileri göreve çağırıyor. Mahalle sakini Nurten Gündoğdu, heyelan nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Gündoğdu; "Heyelan nedeniyle evlerimiz tehlike altında. Ayrıca heyelan alanının üst tarafından yol geçiyor ve yol tehlikede. Yol güzergahı üzerinde doğalgaz ana hattı ve belediyenin ana şebekesi yani en büyük su hattı mevcut. Korku içerisindeyiz" dedi. 

GELİNCİK'TE BİR EV BOŞALTILDI
Yine aynı güzergahla bağlantılı olan Gelincik Mahallesinin bazı kesimlerinde de yer yer heyelan meydana geldi. Gelincik mezarlığı yakınlarında meydana gelen heyelan nedeniyle bir evde de çatlaklar oluştu. Evin boşaltıldığını belirten Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, heyelanın devam ettiğini söyledi. Yanlış yapılaşmanın sonuçlarının ne yazık ki vatandaşları mağdur ettiğini dile getiren Hale Oğuz, "Biz 2010 yılında, 'bu şehircilik anlayışı değişmeli' diye o binaların, sağlıksız yapıldığını, yolun kenarından oyularak topoğrafyaya, heyelanlı yapıya bakılmadan yüksek kat verildiğini söyledik, basın açıklaması yaptık. Biz sokaktaki vatandaş olarak bunu görüyoruz, yetkililer, mimarı, mühendisi bunu göremiyor. Şu anda oradaki insanlar mağdur. Çoğu yazlıkçıydı ama, sürekli orada oturan arkadaşlarımız vardı. Onlar için çok üzgünüm. Yer etüdü yapılmadan böyle inşaatlar yapılmaya devam ederse, vatandaşın çok canı yanacak" diye konuştu. 

Bu arada heyelan nedeni ile DSİ yolu üzerindeki Üçkuyular mevkisinde de heyelan nedeniyle karayolu tahrip oldu. Yol güzergahında ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor.



 
Editör: Vitrin Haber