İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine “korona virüsü tedbirleri” konulu gönderdiği ek genelge sonrası Sinop adeta hayalet şehre döndü. 

Söz konusu genelge ile dün saat 00.00 itibariyle ‘Umuma Açık istirahat ve Eğlence Yerlerinin’ geçici bir süreliğine durdurulmasına yönelik karar Sinop'ta da uygulanmaya başlandı. 

Sinop'ta, bakanlığın aldığı karar ile kafe, çay bahçesi, kıraathane, kahvehane ve daha bir çok iş yerinin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu. Alınan kararın ardından Sinop halkı hiç alışık olmadıkları bir güne uyandı. Kent genelinde umuma açık mekanlar kapatılırken, okulların da tatil edilmesi ile birlikte Sinop'ta alışa gelmeyen bir Salı günü yaşandı. Vatandaşların alınan kararlara son derece uyduğu kentte cadde ve sokaklar bomboş kaldı. Normal günlerde kalabalığın yaşandığı kentte zorunlu olarak dışarı çıkanlar ve bazı mecburi hizmet veren esnaf dışında deyim yerindeyse kimse kalmadı. Ortaya çıkan görüntüler ise adeta hayalet şehri andırdı.

Polis ve zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştırdığı görüldü. Ayrıca Sinop Belediyesi tarafından kentin bazı sokak ve caddelerinde dezenfekte çalışması yapıldı. 

Editör: Vitrin Haber