300 köy yolunun kapandığı Sinop'ta emniyet güçleri, karayolları ve köy hizmetleri ekipleri ile sağlık ekipleri gece gündüz aralıksız mesai harcıyor.

Sinop merkeze bağlı Aloğlu köyünde rahatsızlanan bir hasta için ambulans istendi. Bunun üzerine 112 sağlık ekibi ambulansla bölgeye sevk edildi. Köye ulaşan sağlık görevlileri, hastayı alarak dönüşe geçtiği sırada ambulans kara saplandı. 

Tüm çabalara rağman saplandığı yerden çıkamayan ambulans için sağlık ekibi Sinop İl Özel İdaresini arayarak, yardım istedi. Yardım çağrısı üzerine İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı yol açma ekibi, iş makineleri ile bölgeye ulaştı. Kara saplanan ambulans zincirle iş makinesine bağlanarak bulunduğu yerden kurtarıldı.

70 YAŞINDAKİ AKCİĞER HASTASI İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU
Öte yandan Sinop merkeze bağlı Kozcuğaz köyünde 70 yaşındaki akciğer hastası için 112 sağlık ekipleri ve İl Özel İdare ekipleri seferber oldu. Merkeze 25 kilometre uzaklıktaki hasta için yardım çağrısında bulunuldu. Fakat kar nedeniyle yolun kapalı olması, ambulansın köye ulaşmasını engelledi. Sinop İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açması sonucu hastaya ulaşabildi. Ambulansa alınan hasta hastaneye götürüldü.

Editör: Vitrin Haber