Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkiye Ezan ve  Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptı. Çelik'in ‘‘Vatan Savunması’’ konulu konuşması sık sık alkışlarla kesildi. 

20 Ocak 2018'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik Zeytindalı Harekatı gerçekleştirilmesi ardından Kahraman Mehmetçiğe Selam ve Dua Gecesi düzenlediklerini kaydeden Müftü Ali Hayri Çelik, "Daha doğuştan sker olan ve askerine her şeyini feda etmiş bir milletiz. Bizler vatanını dinini mukaddesleriyle bir tutan vatan sevgisini imandan sayan bir medeniyetin evlatlarıyız.

Vatan bir milletin üzerinde hür ve bağımsız yaşadığı toprak parçasıdır. Vatan olmazsa din olmaz. Vatan olmazsa iman olmaz, vatan olmazsa ezan olmaz. Vatan Olmazsa Cuma namazı kılınmaz bu topraklar uğrunda nice koç yiğitlerin can verdiği nice bazılarının feda ettiği eşsiz bir coğrafya parçasıdır. Onun içindir ki şair 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa Vatandır' bunu demiştir. Bizim vatanımız Anadolu uğrunda pek çok insanın can verdiği toprak parçasıdır" dedi

TARİHİMİZ ŞANLI ZAFERLERLE DOLU

Necip Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirten İl Müftüsü Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; "Necip milletimizin şerefli tarihi, kahraman ordularımızın dünyanın savaş tarihine altın harflerle yazdırdığı zaferlerle doludur. Malazgirt, Çaldıran, Dumlupınar meydan muharebeleri, Haçlı, 1.Dünya, Çanakkale, İstiklal Harbi, Kıbrıs ve PKK ile savaşlarda, ordumuz bütün çarpışmalarda parlak zaferlere imza atmıştır. Bu zaferler şehit ve gazi olan koç yiğitlerin, canıyla, kanıyla kazanılmış, vatanımızın hudutlarında adeta ecdat kemikleriyle çizilmiştir. 

DÜŞMANIMIZ HİÇ EKSİK OLMADI
Vatanımız üç tarafında bulunan denizleriyle, Asya ve Avrupa'da bulunan topraklarıyla, İstanbul ve Çanakkale boğazlarıyla, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadenizliyle, 4 iklim, 7 bölgesi, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, üzerinde yaşamış çeşitli medeniyetlerin izleriyle eşine ender rastlanan bir toprak parçasıdır. Onun içindir ki, hiç bir zamanda bizim düşmanlarımız ve hain işbirlikçilerimiz de eksik olmamıştır. 

GİTTİĞİMİZ YERE İNSANLIK GÖTÜRDÜK
Vatanımız dünya coğrafyasında bulunduğu yer itibariyle aynı zamanda eşsiz bir jeostratejik öneme sahiptir. Dünya harp tarihi uzman ve kurmaylarının ifadesiyle dünyaya, kara, hava, deniz güçleriyle sahip olabilmek için Anadolu topraklarına, Karadeniz Akdeniz ve boğazlara, Ege Denizi limanlarına ihtiyaç vardır. Rabbimde bu eşsiz. kıymetli toprak parçasını asırlardır Acdad-ı İslama sancaktarlık yapan bu necip millete nasip etmiştir. Bizler gittiğimiz yerlere insanlık götürdük, adaleti götürdük. İyiliği, hakkaniyeti, hoşgörüyü, birlikte yaşama sevgisini götürdük. Avrupa, Haçlılar, gittikleri yere kan ve gözyaşı götürdü. İşgal ve katliam götürdü. Bu gün bütün dünyanın, dünya mazlumlarının bizlere ihtiyacı var. 

DÜNYA MAZLUMLARI BİZİ BEKLİYOR
Şimdi bizin Afrin'e giden askerimize giden askerimize baktığı zaman, çocukların bizim askerimizi gördüğünde sevindiğini, askerlerimizin halkı sevgi ve muhabbetle kucakladığını görüyoruz. Dünya bizi bekliyor. Küçük bir kıpırdamamızdan bile Dünya korkuyor. Biz ki; kurucu ve yapıcı bir medeniyetin potansiyelini yüreğimizde taşıyoruz. Geçmişte Avrupayı titretmiş, onları hizaya getirmiş ve onların korkulu rüyası olmuştuk. Şimdi yeniden şahlanışa geçen bu milletin evlatlarına 'dur' demek isteniyor. Artık dünyaya meydan okuyan bir operasyonla karşı karşıyayız. Yerli ve milli silahlarımızı yaptık ve bütün dünyayı korkutacak güce eriştik. Şimdi buradan cephedeki yiğitlerimize selam gönderiyoruz. Selam olsun koç yiğitlere. Vur Mehmedim, tarih senin, şan senin, şeref senindir. Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!" 

Yapılan konuşma ardından Boyabat İman Hatip Ortaokulu Öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu ‘’30 Kurşun’’ isimli şiiri seslendirdi. Sinop İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin Mehteran gösterisi geceye renk katarken, Türkiye Ezan ve Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı tarafından ezgi, marş ve kasidelerle program devam etti.
 
AFRİN GAZİSİNE VE AİLESİNE TEŞEKKÜR
Program bitiminde Afrin Harekatında yaralanarak gazi olan Sinoplu asker Recep Karakolcu’ya Vali Hasan İpek tarafından hediye takdim edildi. Gazi Recep Kalyoncu'yu yetiştiren baba Turan ve anne Çiçek Karakolcu’ya teyekkür eden Vali Hasan İpek, Gazi Recep Karakolcu’yu evinde ziyaret ettiğinde tedavisinin tamamlandığında tekrar Afrin’e geri dönmek istediğini söylediğini hatırlattı. 

ANADOLUNUN İLK ŞEHİDİ SİNOP'TA 
Anadolu'nun ilk şehidinin Sinop'ta metfun bulunduğunu kaydeden Ali İpek, "Anadolu'nun ilk Şehidi Seyid İbrahim Bilal Hazretleri, 15 Temmuz Şehidi Sinoplu Ömer Can Açıkgöz’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi. Vali Hasan İpek İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başta olmak üzere, programa katkı sağlayan STK'lar ile programa katılım sağlayarak salonu dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Program yapılan dua ile son buldu. 
 
Büyük coşkuyla izlenen programa; Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mithat Öz, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber