Sinop'ta etkili olan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları uçarken, bir caminin minaresi yıkıldı,  bazı ağaçlar ise kökünden sökülerek devrildi.

Öğle saatlerinden sonra etkisini arttıran fırtına özellikle kent merkezinde korkulu anlar yaşattı. Stadyum mevkisindeki KYK'ya ait Mahmut Kefevi Kız Öğrenci Yurdunun çatısının bir bölümü şiddetli fırtına nedeniyle uçtu. Yurdun bazı camları da çatıdan kopan parçalar nedeniyle kırıldı. Polis ve itfaiye ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, olay yerine tedbir amaçlı ambulans sevk edildi.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, yaptığı açıklamada, yurtta kalan öğrencilere herhangibir zarar gelmediğini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Çatıdan düşen parçaların isabet ettiği iki odanın camlarının kırıldığını ifade eden Açıkbaş, "Herhangi bir öğrencimizde yaralanma gibi bir durum söz konusu değil. Sadece doğal olarak biraz korkmuşlar. Gerekli önlemler alındı ve onarım çalışmaları başladı." dedi. Açıkbaş, çatıdaki hasarın, öğrencilerin tahliyesini gerektirecek durumda olmadığını kaydetti. 

FIRTINA MİNARE YIKTI

Bu arada merkeze bağlı Korucuk mahallesi camisine ait minarenin bir bölümü fırtına nedeniyle büyük bir gürültüyle yıkıldı.Bu sırada camide kimsenin olmaması olası can kaybı ve yaralanmanın da olmamasını sağladı.

Fırtına sırasında sürücüler ile fırtınaya cadde ve sokaklarda yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda kuru yük gemisi ile balıkçı tekneleri Sinop Limanına sığındı.
 

Editör: Vitrin Haber