Sinop İl Genel Meclisi Aralık ayı 3. oturumunda gündem engelliler oldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İl Genel Meclisi Üyeleri Ecevit Dinç, Ahmet Burma ve İzzet Karaman imzasıyla engellileri sevindirecek bir önerge meclise sunuldu. Önergede Sinop merkez sınırları içerisinde engelli vatandaşlar için mesire alanı, kamp yeri başta olmak üzere "Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi" yapılabilmesi için meclise talepte bulunuldu. Konuyla ilgili yer tespiti yapılarak engellilerin hizmetine verilmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte bir proje yapılması istendi. Meclis konuyla ilgili çalışma yürütecek. 

Ayrıca oturumda Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve Meclis AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Özçelik tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle meclisin engelli üyesi Ecevit Dinç ve meclisin engelli çalışanı Serkan Aktepe'ye günün anısına çiçek takdim edildi. 

Her bireyin engelli adayı olduğun belirten İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, önergenin takipçisi olacaklarını söyledi. Üçüncüoğlu, “Dünya Engeliler günü aslında farkındalık günüdür. Bugün vesilesiyle arkadaşlarımız çok anlamlı bir önerge verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmuyoruz. Bir gün değil her gün bu hassasiyetle yaşamamız gerektiğini biliyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber