Sınırlı Sorumlu 6 Nolu Dolmuşçular ve Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi tarafından toplu taşıma araçları şehir içi fiyat tarifesinde değişikliğe gidildiğini duyurdu. Yeni tarifeye göre, ücretlere 50 kuruşluk zam yapılırken, normal ücretlerin en düşüğü olan indi bindi ücreti 3,25TL’den 3,75 TL’ye çıkartıldı.

Yeni fiyat tarifesinde en yüksek ücretin ödeneceği güzergah eski tarifede olduğu gibi Sinop-Akliman-Dibekli güzergahı oldu. Bu bölgeye gidecek yolcuların ödeyeceği dolmuş ücreti 4,50 TL olarak belirlenirken aynı bölgeyi kullanacak öğrencilerin ödeyeceği ücret ise 3,25 TL oldu. 

UYGULAMAYA MECBUR KALDIK
Toplu taşıma araçları şehir içi fiyat tarifesinde yapılan değişiklik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan S.S. 6 Nolu Dolmuşçular ve Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Sabri Konukçu, artan maliyet giderlerinin bu zammı mecbur kıldığını söyledi. Konukçu; “Malumunuz bütün maliyetler oldukça arttı. Bu artışlara daha fazla dayanamadık. Aldığımız zam kararından sonra bile yakıt litresi 1.25. kuruş daha zamlandı. Henüz yeni fiyat tarifesine geçmeden uyguladığımız zam erimiş oldu. Daha önce hiç 25 kuruştan fazla zam yapmamıştık. Bu kez 50 kuruş gibi bir zammı mecburen uyguladık. Kararı Kasım ayında aldık, vatandaşlarımızı da düşünerek bu zamana kadar bekledik. Fakat uygulamak zorunda kaldık" diye konuştu.

İŞTE YENİ TARİFE

Editör: Vitrin Haber