Sinop'ta özel müteşebbis tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımı olan 2 bin 218 yatak kapasiteli KYK öğrenci yurdu, müteşebbis firma tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim edildi.

65 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve 160 milyon TL'ye mal olan dev yatırım yeni eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak. Sinop merkeze bağlı Osmaniye köyünde, adeta mini bir kenti andıran dev yatırım, Gençlik ve Spor Bakanlığının '10 yıldızlı yurdu' diye adlandırılıyor.

Yurdun Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teslim ettiklerini açıklayan KAR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kara, bu denli büyük bir yatırımı Sinop'a kazandırmış olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Fatih Kara: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destek ve katkılarıyla, Sinop sevdalısı bir müteşebbis olarak ilimize katkı değerler sağlayacak eserler kazandırmaya devam ediyoruz.

KENTİMİZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Yüksek Öğrenim öğrencilerin barınma hizmetin karşılamak amacıyla ülke sathında yürütülmekte olan öğrenci yurtları hamlesi çerçevesinde Ülkemize ve il ekonomimize önemli bir katkı sağlayan Sinop Üniversitemizin kıymetli öğrencilerine 2218 yatak kapasiteli yeni bir yurt kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu kazandırmış olduğumuz yurt yatırımımızla ilimiz üniversitemizin öğrencilerimizin tercihi noktasında cazibe merkezi haline gelecek olup, bu yatırımı ilimize yapılmasında bizlere destek ve katkıları ile güç ve cesaret veren; Cumhurbaşkanımız Sayın, Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın Sinan Aksu’ya, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürümüz Sayın Recep Ali Er’e, Sinop Milletvekilimiz Sayın Barış Karadeniz’e, Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş'e, Geçmiş Valilerimize ve Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na, Sinop Belediye Başkanımız Sayın Barış Ayhan’a, Sinop Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat Dalgın’a, AK Parti Sinop İl Başkanı Sayın Uğur Giresun’a, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Sayın Faruk Şanoğlu'na, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Sayın Ferhat Yıldız’a, İYİ Parti İl Başkanı Sayın Yılmaz Şanlan’a, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Kazım Açıkbaş’a ve ismini burada sayamadığım tüm paydaşlarımıza, dostlarımıza, emekçilere KAR GRUP Yönetim Kurulu Başkanı olarak, milletim ve ülkem adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bu arada KAR Grup, 2018 yılında yine Sinop'ta bin 372 kişilik öğrenci kapasitesine sahip KYK yurdu kazandırmıştı.

Editör: Vitrin Haber