Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Sinop'ta infaz koruma memurları ve müdürlerin 1 Nisan tarihinden itibaren izole edilmiş bir yurda yerleştirildiğini belirterek, şu ana kadar Sinop'taki Ceza İnfaz Kurumlarında görevli hiçbir personel, hükümlü ve tutuklularda COVİD-19 virüsüne rastlanılmadığını söyledi.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, dünyayı tehdit eden koranavirüs salgını ile ilgili Sinop'ta ceza infaz kurumlarında alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Üst düzeyde tedbir alındığını kaydeden Başsavcı Duygu Bayar Öksüz, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalıklara ve hatta can kayıplarına neden olan COVİD-19 virüsüne karşı Sinop Ceza İnfaz Kurumlarında her türlü önlem en üst seviyede titizlikle uygulanmaktadır" dedi. 

TÜM TEDBİRLER HARFİYEN UYGULANIYOR
Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan genelgelerin ve uyarıların harfiyen uygulandığını dikkat çeken Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz: "Ülkemiz çok önemli ve hayati bir dönemden geçmekte ancak ben devletimiz ve milletimizin özverisi, hassasiyeti ile bugünleri atlatacağımıza, yeniden sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlerimize döneceğimize inanıyorum. Bu noktada hepimizin sabretmesi, üstümüze düşlen görev sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.

DEZENFEKTE, ATEŞ ÖLÇÜMLERİ, SAĞLIK KONTROLLERİ VE BİR ÇOK TEDBİR
Hükümlü ve tutuklularımız devletimiz için ve bizim için birer emanettir. Bu sebeple onların sağlıklarını ve yaşamlarını korumak en önemli görevlerimizden biridir. Bizler gerek Sinop Cezaevi Müdürlerimiz, gerek ise personelimiz ile birlikte her türlü çabayı sarf ederek bu zor günleri el birliği ile atlatmaya gayret ediyoruz.
Ceza İnfaz Kurumlarımız her gün dezenfekte edilip ilaçlanmaktadır. Cezaevine giren-çıkan tüm personelin ateş ölçümleri yapılmakta, sağlık kontrolü yerine getirilmekte,
dezenfektan, maske ve eldiven kullandırılmaktadır. Hükümlü ve tutuklularımızın da herzaman sağlık kontrolleri yapılmakta, hijyen ve temiz bir ortamda yaşamalarına olanak sağlanmaktadır" diye konuştu. 

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN AZAMİ ÖZEN
Başsavcı Duygu Bayar Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dönemde hükümlü ve tutuklularımızın bağışıklık sistemi daha da güçlensin, vücutları çok daha dirençli olsun diye beslenmelerine de azami, özen gösterilmektedir. Tüm vitamin, protein, mineral dengesini gözeterek sağlıklı ve direnç artırıcı menüler hazırlanmaktadır. Bol bol meyve tüketmelerine de özen gösterilmektedir. Ayrıca gerek personelimizin gerek ise hükümlü-tutuklularımızın bu virüs salgınına karşı daha bilinçli davranabilmeleri için her yere konu ile ilgili afiş, broşür ve eğitim asılmakla birlikte, bu konuda eğitim içerikli filmler kapalı devre televizyonlarından izlettirilmektedir.

PERSONELE İZOLE YAŞAM ALANI OLUŞTURULDU
Ceza İnfaz Kurumlarımızda sağlık kontrolleri ile tanı, teşhis ve tedavi uygulanabilmesi için sağlık personelleri ve doktorumuz her zaman görev başındadırlar.
Bakanlığımız öncülüğünde bu tedbirleri bir üst seviyeye daha çıkartarak hükümlü-tutuklular ile direk irtibatlı olan İnfaz Koruma memurları ve müdürlerimizi; sosyal ve özel hayatlarından herhangi bir virüse maruz kalıp bu hastalığı hükümlü ve tutuklularımıza bulaştırma ihtimalini ortadan kaldırmak için personelimize ve müdürlerimizi 01/04/2020 tarihinden itibaren izole bir yaşam alanı oluşturulmuştur.

Dezenfekte edilmiş gerekli ilaçlamalar yapılmış dışarıdan hiçbir teması olmayan bir yurda personel ve müdürlerimizi yerleştirmiş bulunmaktayız. Onlar evlerine dahi gitmeyip burada yaşamlarını bir müddet sürdürmektedirler. Bu noktada onların rahat edebilmeleri için en iyi konforu sağlayabilecek bir yurda yerleştirmeye gayret ettik. Moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaya beslenmelerine ve sağlıklarına çok özen göstermeye ve hiçbir eksiklik hissetmemelerine çabalıyoruz.

Hatta yurtlarda ve cezaevinde izole edilen personellerimizin ailelerine onların yokluklarını hissettirmemek için kurum müdürümüz dahil diğer infaz koruma memurlarından
oluşan 'gönüllü destek grupları' oluşturduk. Destek gruplarımız, yurtlar ve cezaevinde kalan personelimizin ailelerinin hastane, tedavi, alışveriş gibi pek çok ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Böylece fedakarlıkta bulunan personelimizin içlerini rahatlatmış olduk. 

ŞU ANA KADAR HİÇBİR COVİT-19 VAKASI YOK
Malumunuz Ceza İnfaz kurumları toplu yaşam alanlarıdır, burada herhangi bir bulaşıcı hastalık çok daha hızlı yayılma riski taşır, biz de bu riski ortadan kaldırmak, bizlere ve devletimizi emanet edilen hükümlü-tutuklu vatandaşlarımızın ve görevlerini yapan personelimizin sağlıklarını korumak, herhangi bir virüs bulaşmasına izin vermemek için değerli personelimizden böyle bir fedakarlık yapmalarını talep ettik. Ben bu vesile ile bu fedakarlığı gösteren çok değerli infaz kuruma memurlarımıza, müdürlerimize ve onların anlayışlı ailelerine sonsuz şükran ve minnettarlığımı iletmek isterim. Tüm bu tedbir ve üst seviyedeki hassasiyetimiz sayesinde Allah'a şükür bugüne değin Sinop Ceza İnfaz Kurumlarımızda hiçbir personelimizde, hükümlü ve tutuklularımızda bir hastalık daha da özelinde COVİD-19 virüsü tespit edilmemiştir. Hepsi korunaklı bu ortamlarda salgından korunabilmiş ve sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmektedirler. Tekrar bu özverili çalışmalarından dolayı ceza infaz kurum müdürlerimize, personelimize teşekkür ediyorum. Devletimizin her daim desteği sayesinde el birliği ile umutla ve sabırla bu zor günleri en kısa sürede atlatacağımıza eminim. Bende herkes gibi vatandaşlarımızdan biraz daha hassas davranmalarını rica ediyorum. 'Evde kal, sağlıklı kal Türkiyem" diyorum.

Editör: Vitrin Haber