Yaklaşık 3 yıldır sürüncemede kalan Sinop Çekek Yerinde belediye tarafından yapılacak olan çevre düzenlemesi, yargıtaydan geçtiğimiz günlerde gelen kararla netlik kazandı. Yargıtayın, karar düzeltme istemini ret ederek alanın Sinop Belediyesi'ne ait olduğu hükmüne varması ardından Sinop Belediyesi Çekek yeriyle ilgili harekete geçti. 

Tersane mevkisindeki çekek yerinde 15 Haziran itibariyle başlayacak olan çevre düzenleme çalışmaları öncesi bölgede bulunan köfte dükkanları ile balıkçı kooperatifine ait konteyner alandan kaldırılmak istendi. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Ekiplerinin de hazır bulunduğu işlem sırasında belediye ekipleriyle iş yeri sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Bir kişi de kendisini iş yerine zincirlemek istedi. 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR MÜSAADE EDİLDİ
Alanın boşaltılmasına direnen küçük esnaf ve kooperatif yetkilileri, kendilerine başka bir yer gösterilmediği takdirde alanı terk etmeyeceklerini belirterek uzun süre yetkililere direndi. Yapılan görüşmeler ardından balıkçı ve esnaflara Çarşamba gününe kadar müsaade verildi. 

BİZE YER GÖSTERİN
Kendilerine yer gösterilmesini isteyen esnaflardan Çetin Kurt; “Ben burayı kaydırmayalım demiyorum. Bize bir yer gösterin ben gideyim. Ben buraya 55 bin TL. masraf ettim. Tam sezon açılacak bizi buradan çıkartıyorsunuz" dedi. 

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Bayrak ise yaptığı açıklamasında, uygulamanın yasal olmadığını savundu. Bayrak; “Şuanda belediyenin yapmak istediği şey yasal değil. Böyle bir mahkeme kararı varsa bize ibraz etmesi lazım ki biz Balıkçılar olarak burayı terk edelim. Burayı Su ürünleri Kooperatifi Milli Emlak’tan kiralamış ve kullanıyor. Bizim elimizde kira sözlemesi var. Bizler hukuka saygılı insanlarız yasa dışı bir işlemi bu şekilde balıkçı ile polisi karşı karşıya getirmeye çalışmak hoş değil" dedi. 
 
BİZİM TEK DERDİMİZ SİNOP
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de, uygulamanın tamamen yasal olduğunu ve alanın Sinop Belediyesi'ne ait olduğunun mahkeme kararıyla tescillendiğini kaydetti. Kimseyle sorunlarının olmadığını, tek dertlerinin Sinop olduğunu dile getiren Baki Ergül; "O alanın Sinop belediyesine ait olduğu tescillenmiştir. Ben dolayasıyla oradaki çirkinliğin görünmemesi için iki aydan bu yana oradaki tekne sahiplerine ve köfteci esnafımıza kendilerine yer bulun diyerek tebligat yaptık. Bunlara uyanlar oldu, uymayanlar oldu. Balıkçılara ben 1 Mayıs'a kadar süre vermiştim. Onlar ek süre istediler. 15 Hazirana kadar onlara süre verdik. Onlar da teşekkür ettiler. Şimdi orada iki köfteci esnafımız var. Onlara da cuma gününe kadar süre verdim. Hafta sonunu da atlatalım dedik. Pazartesi de gittik. Tabi kimse bulunduğu yeri terk etmek istemiyor. Tabi burası Sinop'un en güzel yeri. Bundan artık geri dönüş yok. Son defa olmak üzere Çarşamba'ya kadar müsaade ettik. Çarşamba günü sabaha kadar kalkmazsa biz kaldıracağız. Bu bizim yasal hakkımız. Bizim kimseyle meselemiz yok" dedi. 
Editör: Vitrin Haber