Sinop'ta kanalizasyon sisteminin sürekli arıza vermesine neden olan atıklar yetkililere zor anlar yaşatıyor. Kanalizasyon sisteminden çıkanlar ise adeta 'pes' dedirtiyor.

Sinop kent merkezinde yaşanan kanalizasyon tıkanmaları ve arızalanan pompalarla ilgili onarım çalışmaları devam ederken, tıkanan kanalizasyon boruları içerisinden çok miktarda çöp atığı tespit edildi.

Sistemdeki pompaların arızalanmasına neden olan atıklar nedeniyle Belediye vatandaşları uyardı. Belediye Başkanı Barış Ayhan, sisteminin düzenli çalışması için vatandaşların dikkatli olmalarını, her atığın ve çöplerin kanalizasyona atılmamasını istedi.

Başkan Barış Ayhan, tıkanan borular içerisinden suda erimeyen çok miktarda yabancı madde bulduklarını, pompaların düzenli çalışamadığını belirterek, "Kanalizasyon sisteminin düzenli çalışması için suda erimeyen materyalleri lütfen gidere atmayalım. Kanalizasyon terfi istasyonumuzda yaşanan elektronik arızalar nedeniyle son günlerde kısmen atık su kaçakları yaşanmakta. Ekiplerimiz gece gündüz ivedilikle buna müdahale ederek bir an önce sorunu gidermeye çalışıyorlar. Ancak bu tıkanmaların bir sebebinin de borulardan çıkan çöpler olduğunu görüyoruz. Her türlü çöp kanalizasyona atılmış. Boruların ağızları da çöplerden tıkandığı için elektronik pompa sistemi bir süre sonra çalışamaz hale geliyor ve kanalizasyon sisteminde arızalar yaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Barış Ayhan, “Kanalizasyon bacaları ve hatlarda tıkanıklık yaşanmaması ve kanalizasyon sisteminin düzenli çalışması için suda erimeyen materyalleri lütfen gidere atmayalım” uyarısında bulundu.

Editör: Vitrin Haber