2016 yılı Aralık ayında İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş anısına Sinop’ta merdivenler, gökkuşağı renklerine boyandı.

2016'da İstanbul'da bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Berkay Akbaş anısına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Sinop Belediyesi işbirliği ile oldukça renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Berkay Akbaş'ın babası Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gençleri, İl Sağlık Müdürlüğü önündeki yolu Kuruçeşme Sokağa bağlayan ve onlarca basamaktan oluşan merdivenleri gökkuşağı renklerine boyadı, merdivenlere barışın sembolü güvercin figürünü işledi.

DÜNYAYA ÖNEMLİ BİR MESAJ VERİYORUZ
Belediye Başkanı Barış Ayhan, bu tür etkinlilerde her daim destekçi olacakları söyledi. Ayhan; "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesi Başkanı sayın Bilgin Bekiroğlu ile gençlerimiz geldiler. Bize bu merdivenlerle alakalı bir projenin zihinlerinde olduğunu ve çok kısa zaman içerisinde eyleme dönüştürmek istediklerini söylediler. Biz de böyle projelerin koşulsuz her zaman yanındayız. Söz konusu Berkay olunca bizim için daha bir önem arz ediyor açıkçası ve bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dileğim buna benzer etkinliklerin sayısını çoğaltmak; bu kentin her yerinde Berkay'a ait anıları yaşatabilmek, onun bizimle birlikte yaşadığını, onu asla unutmadığımızı her gün onu düşündüğümüzü, her an onunla birlikte olduğumuzu hem bu kente, hem de bu kentten tüm Dünya'ya haykırmak istiyoruz. Berkay'a dair her türlü etkinlikte her zaman işin içinde olacağımızı, herkese destek olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle merdivenlerin boyanmasının ötesinde güvercin figürüyle de Dünya'ya bir mesaj verildiğini düşünüyorum. Bu işin fikir babaları genç kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum'' ifadelerine yer verdi.

BİR SÜRÜ BERKAY'LAR GÖRÜYORUM
Berkay Akbaş'ın babası Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş; “Çağdaş yaşam bizim partnerimiz, ailemizin dayanacağı bir kuruluş oldu. Berkay'la yaptığımız her etkinlikte yine onlar yanımızda olacak. Ben bakıyorum etrafa bir sürü Berkay'lar görüyorum. Berkay ismini bilen bilmeyen, duyan duymayan herkes barışa kardeşliğe ve eğitime katkı veren bir isim olarak duyacak görecek ve bilecek. Sevgili başkanımıza, milletvekilimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum'' dedi.

Düzenlenen etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber