31 Mart Yerel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar belli oldu.

Sinop merkezde CHP'nin adayı Barış Ayhan belediye başkanlığını alırken, CHP il genelinde Gerze, Dikmen ve Erfelek olmak üzere 3 belediyesini AK Parti'ye kaptırdı. AK Parti ise Ayancık ilçesini CHP'ye teslim etti. Türkeli ilçesinde ise AK Parti belediyeyi MHP'nin elinden aldı. 

Buna göre AK Parti: Boyabat, Durağan, Erfelek, Gerze, Dikmen, Saraydüzü ve Türkeli olmak üzere 7 ilçeyi alırken, Sinop ve Ayancık belediyeleri ise CHP'nin oldu. 

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre: 21 üyeli Sinop İl Özel İdaresi'nin karar organı İl Genel Meclisinin 17 sandalyesini AK Parti, 3 sandalyesini CHP (Sinop 2 - Ayarcık 1) ve 1 sandalyesini de MHP (Saraydüzü) aldı.  Sinop İl Genel Meclisinin Sinop Merkeze ait 4 sandalyesini AK Parti ve CHP 2'şer sandalyeyle paylaştı. Sinop Belediyesinin karar organı olan 22 sandalyeli belediye meclisinde 14 üyeyi CHP, 8 üyeyi ise AK Parti aldı. 

CHP Sinop İl binasında sevinçle hüzün bir arada yaşandı. AK Partili rakibi Ali Çöpcü'ye 5 bine yakın fark atan Barış Ayhan eşi Hanife Ayhan ile birlikte, tebrikleri kabul etti. Ayhan daha sonra balkon konuşması yaparak seçmenlerine hitap etti. 

Yeni bilgilerle güncelleniyor,,,

Editör: Vitrin Haber