Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, kentte ev ve iş yerlerindeki asansörlerden şikayetçi olan vatandaşların, il müdürlükleri ve ALO 130 hattına başvurabileceklerini söyledi. 

Güvenli olmayan asansörlerin kullanımının tehlike oluşturduğunu ve vatandaşların şikayetçi oldukları bu tür asansörleri il müdürlüklerine ya da ALO 130 hattına bildirebileceklerini dile getiren Delen, "Kurumumuza asansörlerle ilgili gelen 2016'da gelen şikayetler doğrultusunda 7 asansör montajcısı ve asansör bakımcısına idari para cezası uygulandı. Bunlardan üçüne güvensizlik, dördüne ise yetki belgesi almadan çalıştırdıkları için bu ceza kesildi." dedi.

460  ASANSÖRDEN 250'Sİ GÜVENSİZ
Sinop Belediyesi Elektrik Mühendisi Ahmet Kemal Köse ise kentte 460 asansörün bulunduğunu belirtti. 

Faaliyette bulunan asansörlerin bakım işletme yönetmeliği gereğince muayenelerinin her yıl periyodik olarak yapıldığını ve güvenliği olmayan asansörlerin tespit edilerek mühürlendiğine işaret eden Köse, şunları söyledi: "Kent merkezinde kırmızı etiketli yani güvensiz asansör sayısı yaklaşık 250 civarında. Bunlardan yaklaşık 50 tanesi belediyemiz tarafından mühürlenmiş durumda. Bu konuda özellikle apartman yöneticilerimiz belediyeye gelerek asansörlerde tehlike arz edecek durumlar için şikayette bulunmalarını istiyoruz. Kırmızı etiket yapıştırılmış ve mühürlenmiş asansör kullanmaya devam edilirse buradaki sorumluluk öncelikle apartman yöneticisine düşüyor. Bu konuda apartman yöneticilerinin asansörlerde oluşabilecek her hangi bir can ve mal güvenliği açısından daha duyarlı olmalılar." 

Anadolu Ajansı

 
Editör: Vitrin Haber