Sinop Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Vali Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun ve Belediye Başkanı Baki Ergül tören alanını gezerek vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Köşger, Cumhuriyetin 90. yılını büyük bir coşku ve sevinçle kutladığını belirtti. Köşger konuşmasında, "Bugün Cumhuriyetimizin 90. yılında geldiğimiz nokta hiç küçümsenecek Bir Nokta değildir. 75 milyon genç, dinamik ve iyi eğitilmiş bir nüfus, dünyada 16. büyük ekonomiye sahip bir ülke ve kendi hinterlandı içinde ve tüm dünyada sayılan, saygı duyulan bir devlet olmak hiç azımsanacak bir şey değildir. 'Yeterli midir' sorusunun cevabı, 'hayır yeterli değildir'. Daha iyisini oluşturmak, çalışmak bizlerin ve sevgili gençler, sizlerin boynunun borcudur" dedi.

Hayaller Tiyatrosunun hazırladığı gösterilerin ve halk oyunlarının sunulduğu törende, Gençler Basketbol Turnuvası için Sinop'a gelen Makendonyalı basketbolcular da "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun" yazılı pankartla tören alanında yürüyüş yaptı.

Program, geniş katılımlı geçit töreniyle son buldu. Tören boyunca vatandaşların gösterdiği sevinç, coşku ve ilgi dikkat çekti.

Editör: Vitrin Haber