Belediye Başkanı Barış Ayhan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına: CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Programda Belediye Başkanı Barış Ayhan ve eşi Hanife Ayhan misafirlerle yakından ilgilendi. Meydanda kurulan 4 ayrı karavana önünde sıraya geçen yaklaşık 4 bin vatandaşa hiç bir aksama olmadan iftariyelikleri dağıtıldı. 

İftar topunun patlaması ve okunan akşam ezanıyla birlikte Sinoplular oruçlarını açtı. İftar programı yapılan dua ile son buldu. Belediye Başkanı Barış Ayhan programa katılan tüm Sinoplulara teşekkür etti. Başkanı Barış Ayhan, “Ramazan, birlik ve beraberlik içinde olma zamanıdır. Bir önceki Ramazan’da aramızda olan ama bu Ramazan’da aramızda olamayan şehitlerimize, yakınlarımıza, dostlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin ve bütün dünya Müslümanlarının Ramazan-ı Şerif'i kutlu olsun, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşamamız diliyorum. İnşallah Cenab-ı Allah, Sinoplularla böyle büyük büyük, uzun uzun sofralarda hep birlikte iftar açmayı nasip eder. Henüz belki erken ve o gün geldiğinde bayramyaşacağız ama, ben şimdiden tüm halkımızın mübarek Ramazan bayramlarını da kutluyorum" dedi.

Bu arada Hüner Tabldot tarafından hazırlanan iftar menüsünde: pilav, çorba, et haşlama, ayran, tulumba tatlı, hurma ve ramazan pidesi yer aldı.

Editör: Vitrin Haber