Etkinlikler kapsamında ilk tören Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Sinop Vali Vekili Orhan Gazi Karakaş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahim Uçan, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Kıl, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir,  Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Enver Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından bayraklar yarıya indirilerek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. Valilik önünde gerçekleştirilen tören sonrası Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri tarafından Atatürk Anıtına çiçekler bırakıldı.

Daha sonra etkinlikler Sinop Kültür Merkezi Salonunda devam etti.  Burada gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma Sinop Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Metin Argun tarafından yapıldı. 

Daha sonra, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi yazdığı ‘‘Oğuz Oğulları’’ okundu. Atatürk’ü Anma programı, Sinop Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘’Atatürk’’ konulu video gösterimi ve oratoryo gösteriminin akabinde sona erdi.
Program sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Atatürk Kitapları ve Fotoğraf Sergisini gezerek, sergide bulunan kitapları ve fotoğrafları inceledi.


 

Editör: Vitrin Haber