Sinop'taki kutlamalarda polis, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hamsi yolu mevkiinde toplanan DİSK, KESK, TÜRK-İŞ'e bağlı çeşitli sendikalar ve Eğitim-İş üyeleri ile kutlamalara destek veren siyasi partiler yürüyüşe geçti. Bu sırada ‘Gezi Parkı davası’ ve ‘nükleer santral karşıtı’ sloganlar atılmaya başlandı. Atılan sloganlara kızan ve bunun İşçi Bayramı ile bir bağlantısının olmadığını belirten Türk-İş’e bağlı Yol-İş, Sağlık-İş, Belediye-İş ve Tes-İş sendikaları üyesi yaklaşık 60 kişilik grup, kortejden ayrılıp mitinge katılmadı.

Yürüyüş sırasında işçiler hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Polis tarafından Uğur Mumcu Meydanı girişinde oluşturulan arama noktasında, etkinliğe katılanların üst araması yapıldı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan işçiler, daha önce hayatını kaybeden emekçiler için saygı duruşunda bulundu. 

Sinop Emek, Barış ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Kadir Demir ve sendika temsilcileri birer konuşma yaptı. Kadir Demir konuşmasında kortejden ayrılan Türk-İş üyelerine tepki gösterdi. Demir. "Bizimle birlikte yola çıkan bir emek örgütü, maalesef tüm bunları yaşamamıza sebep olan iktidar karşıtı sloganları gerekçe göstererek, alana daha henüz ulaşmadan alanı terk etmiştir. Eğer bu böyle gitmez diyorsak, bu abluka dağıtılmalıdır ve dağıtılmak zorundadır. Türkiye'nin, halkın buna tahammülü yoktur. Eğer bu gün bize dayatılmış olan her türlü baskıya, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa, her türlü anti demokratik uygulamalara, yoksulluğa, açlığa ve sefalete rıza göstermek istemiyorsak, bu günden başlayarak, dayanışmayı, birlikte olmayı, omuz omuza durmayı ilmek ilmek örmek zorundayız. Birlikte mücadeleyi başaramazsak eğer, önümüzdeki günlerin daha çekilmez hale geleceği açıktır" dedi.

Konuşmalar ardından katılımcılar işçi bayramını halaylar ve türkülerle kutladı. 

Programa CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel'de katıldı. 

Sinop'taki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine DİSK ve KESK ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin yanısıra siyasi partilerden CHP, HDP, TKP, TİP ve SYKP'de destek verdi.  

Editör: Vitrin Haber