Bakanlığı ile ilgili bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Sinop'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Durağan ve Boyabat ilçelerine gerçekleştirdiği ziyaret ardından Sinop kent merkezine geldi.

Sinop Şehir Stadyumunun temel atma törenine katılan Bakan Kasapoğlu, Sinop Dokuzoğlu Stadyumu'nun ülkeye ve Sinop'a hayırlı olması temennisinde bulunarak: "Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 17 yıldır Türkiye çok ciddi mesafeler katetti. Sağlıktan ekonomiye, ekonomiden ulaşıma, teknolojiye, sanayiye, eğitime ve spora kadar pek çok alanda gerçekten ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar gerçekleştirilenleri çok çok daha ilerilere taşıdı. Bunlardan biri de spor biliyorsunuz. Gerçekten spordaki tesisleşmeye baktığımızda 2002 yılında 1500 adet spor tesisi varken, şimdi Türkiye’de 5 bin adet spor tesisi var. Bunun yanında yapımı devam eden projelendirilen tesisler var. Ve belediyelerimizi diğer kamu, kurum ve kuruluşlarımızı da dahil ettiğimizde bu sportif tesisleşme iki misline kadar çıkabiliyor. Elbette bunun yanında üniversite öğrencilerimiz için yurtlarımız var. Yatak kapasitemiz 192 bin 2002 yılında. Şu an 700 bin yatak öğrencilerimizin hizmetinde. İnşallah biraz sonra temelini atacağımız Sinop Dokuzoğlu Stadyumu da bunlardan biri olacak. Ben şimdiden sporumuza, gençliğimize, geleceğimize hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

BAKANDAN DERBİ YORUMU
Bakan Kasapoğlu konuşmasının devamında: "Biliyorsunuz spor, birliği beraberliği pekiştiren bir unsur, gerçekten tabana yayılması gereken bir olay. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz spor tesisleri bu misyona hizmet ediyor. Bu süreçte toplumumuzun sporu benimsemesi ve daha çok spor yapması adına da pek çok projeyi sizlerin hizmetine sunacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Spor centilmenliktir, birlik beraberliği pekiştiren bir unsurdur. Dün akşam derbi maçı vardı, çok zevkli bir maç oldu. Maç öncesi kulüp başkanlarımızın bir arada olması ve tribünlerin kardeşliği, örnek bir olaydı. İnşallah bu manzaralar bütün stadyumlarımızda daim oldu" diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte stadyumun temel atma butanuna basarak ilk betonu döktü. Programda ayrıca Bakan Kasapoğlu'nun da katılımıyla amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım etkinliği de gerçekleştirildi.

10 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ
Yaklaşık 44 yıl geçmişi oyan ve geçtiğimiz aylarda yenisi yapılmak üzere geçtiğimiz Ağustos ayında yıkılan Sinop Dokuzoğlu Stadı, yarım asır sonra sil baştan yeniden yapılıyor. Yeni stadyum bölgenin en modern stadyumlarından biri olacak. Karadeniz bölgesinin gözdesi olacak olan yeni Sinop Stadı, büyük karşılaşmalar ve programlara da ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca stadyumda gece maç ve organizasyonlar da gerçekleştirilebilecek.

Yapıldığında yaklaşık 10 bin seyirciye hizmet verebilecek olan stat müştemilatı içinde iki adet bireysel antrenman salonu, 2 adet fitnes salonu, antrenör ve doktor odaları, engelli girişi, ve engelli asansörü birçok vip odası ve VİP Salonunun yanı sıra, atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı atletizmin pisti de bulunacak.

Editör: Vitrin Haber