Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Tankçı Er Bülent Yalçın'ın (21) cenazesi askeri uçakla memleketi Sinop'a getirildi. 

16 Ekim 2012 Salı günü akşam saat 22.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki karakola eş zamanlı olarak açılan ateş sonrası çıkan çatışmada şehit olan Sinop nüfusuna kayıtlı Tankçı Er Bülent Yalçın'ın cenazesi DNA tespiti için Ankara'ya gönderilmişti. Yapılan tetkiklerin tamamlanmasının ardından Şehit Er Bülent Yalçın askeri uçakla bugün Ankara'dan Sinop'a gönderildi. Şehit eri Sinop Havalimanı'nda Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Binbaşı Eyüp Aktaş, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun ile Şehit Er Bülent Yalçın'ın yakınları ve askeri yetkililer karşıladı. Askerlerin omuzlarında uçaktan indirilen şehit erin cenazesi daha sonra ambulansa konuldu. 

Oğlunun cenazesini karşılayan anne Nevin Yalçın ile baba Murat Yalçın ambulansa binerek oğullarının tabutuna sarıldılar. Bülent Yalçın'ın cenazesi Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine getirildi. Ambulansın Sinop'a girişi sırasında da binlerce vatandaş şehit eri ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlarla karşıladı.

İhlas Haber Ajansı (İHA)
Editör: Vitrin Haber