Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktığı Karadeniz turu kapsamında Sinop’a gelen BDP milletvekillerini protesto eden gençleri dağıtmak isteyen polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı. BDP'li vekillerinin araçlarını hedef alan gençler 3 araca zarar verirken, BDP'li vekillerin bulunduğu öğretmevinin de camlarını kırdı. Olaylarda bir polis başından yaralandı. 

BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile Halkların Demokrasi Kongresi (HDK) üyeleri, saat 12.00 sıralarında Sinop’a geldi. Daha önce Tersane Caddesi Buzhane mevkisinde bir çay bahçesinde karşılanması planlanan BDP’liler, buradaki çay bahçesi sahibinin iş yerini kapatması ve Türk bayrağı asması nedeniyle program öğretmenevine alındı. Öğretmenevine gelen BDP heyeti, basın açıklamasında bulundu. Burada bir grup tarafından karanfillerle karşılanan BDPli vekillerden Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, “PKK Sinop’a Giremez”, “Polise Uzanan Eller Kırılsın”, “Polis, PKK’yı Koruma” şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Kabalık arasında bulunan bazı şehit yakınları da öğretmenevine girmek istedi. Bir grup genç polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi. Bu sırada polis ile gençler arasında arbede yaşandı. Öğretmenevinin arka kısmında da bir grup barikatı aşarak içeri girdi. Gruba müdahale eden polis, gençlerin öğretmenevi içine girmesini engelledi. Bazı gençler öğretmenevini ve BDP'lilerin araçlarını taşladı. Bu sırada ilçelerden takviye polis ekipleri olay yerine getirilirken, özel harekat timleri ve jandarmadan da takviye ekipler geldi.

Gençlerin tekrar öğretmenevine girmeye çalışması üzerine polis gençlere biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Bu sırada bir polis başına aldığı darbe sonucu yaralandı. Güvenlik güçleri gençleri güçlükle sakinleştirirken BDP'li vekiller öğretmenevinden çıkamadı. Olaylarda BDP'li vekillerin iki aracı ile bir polis aracı zarar gördü. Öğretmenevi'nin camları da kırıldı. BDP’lilerin öğretmenevindeki bekleyişi sürüyor.
Editör: Vitrin Haber