Pazar günü Sinop, Gerze, Erfelek'te merkez ve köyler ile Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) sabah saat 07:00'den akşam 14:30'a kadar elektrik verilemedi. Kesintinin nedeni ise TEİAŞ tarafından gerçekleştirilecek olan güç trafosu değiştirme çalışmaları olarak açıklandı.

ÇALIK YEDAŞ tarafından yapılan açıklamada elektrik aboneleri kesintiyle ilgili günler öncesinden bilgilendirildi. Açıklamada abonelerin kesinti süresince elektrikle çalışan cihazların prizden çıkartılması istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) 10. İletim Grup Müdürlüğü tarafından Sinop Trafo Merkezinde güç trafosu değiştirilmesi nedeniyle Pazar günü saat 07:00 ile 15:00 saatleri arasında tüm Sinop merkezi ve köyleri, Gerze merkez ve köyleri, Erfelek merkezi ve köyleri ile Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde programlı elektrik kesintisi yapılacaktır. 

Sayın abonelerimizin; elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması, yapılan çalışmaların programlı kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenin yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden enerji verilebileceği, jeneratör kullanan abonelerin kesini esnasında güvelik açısından şebeke ayırıcısını açmaları, elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 186 Çağrı Merkezi veya 444 55 23 telefon hattına başvurmaları, hususlarını dikkatlerine sunarız"

Editör: Vitrin Haber