Helsinki Yurttaşlar Derneği tarafından (hYd) tarafından "Kuzey Anadolu'da Kalkınma Öncelikleri ve Kamusal Yatırımların Bölgeye Etkisi" konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplantıda gündemi Sinop Nükleer Enerji Santrali Projesi oluşturdu. 

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Türkiye'de Sivil Toplumun Gelişimini ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme" başlıklı proje kapsamında Otel 117'de gerçekleştirilen toplantıya Sinop'a ki çevreciler yoğun ilgi gösterdi.  

CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, STK temsilcileri ile bazı iş adamlarının da katılım gösterdiği toplantıya; Elektrik Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı N. Bülent Damar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman, KESK Sinop Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Koordinatörü Zeki Karataş ile Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Barış Alp Özden, Fikret Toksöz, Emel Kurna konuşmacı olarak katıldı. 

3 bölümden oluşan toplantının sabah başlayan ilk ayağında "Yerel Bölgesel Demokratik Yönetişim Projesi hakkında Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Fikret Toksöz ve Emel Kurna tarafından katılımcılara bilgi verildi. Ardından Sinop'un da içerisinde yer aldığı TR82  bölgesine genel bakış, temel problemler ve yerel gündemlerin analizi konulu sunumu ise yine Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Barış Alp Özden yaptı. Sunum sonrası yuvarlak masa toplantısına geçilerek Fikret Toksöz moderatörlüğünde 'Bölgede sürdürülebilir kalkınmanın seyri ve geleceği' konusu tartışıldı. 

Tartışmanın hazırlık konuşmalarını ise Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman yaptı. 
Öğle yemeği arasından sonra da devam eden yuvarlak masa toplantısının son kısmında ise Nükleer Santral Projesi masaya yatırıldı. KESK Sinop Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz moderatörlüğünde yapılan toplantıda Nükleer Santral projesinin kente ve bölgeye olası etkileri tartışıldı. Toplantının bu son bölümünde Elektrik Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı N. Bülent Damar ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Koordinatörü Zeki Karataş konuşma yaptı. Program akşam saatlerine kadar sürdü.  

Editör: Vitrin Haber