Yıllardır çeşitli spekülasyonlara ve dedikodulara konu olan ve çözüm bekleyen Sinop mezbahanesi Sinop Belediyesi imkanları ile çözüme kavuşuyor.

Geçtiğimiz nisan ayında sözleşmesi yapılan ardından Mayıs ayında inşasına başlanan ve 1 yıl içinde bitirilmesi planlanan mezbahane inşası hızla devam ediyor.

Cesim kaya inşaat tarafından yapılan ve yaklaşık 2 milyon 200 bin liraya mal olacak olan Sinop belediyesi mezbahanesi kesilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hiçbir zayiat vermeden kesimlerini sağlayarak et temin edecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül; ‘’Görevde bulunduğumuz süre içinde ve seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza ne söz vermiş isek hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Sinop için yapmış olduğumuz içme suyu, kanalizasyon derin deniz deşarjı, imar planları, yapmış olduğumuz sıcak asfalt ve sathi asfalt kaplama çalışmalarımız, kapalı pazaryeri ve sayamadığımız bir çok hizmetin yanında Sinop belediyesince geçtiğimiz dönemlerde de sözünü verdiğimiz, ihale süreci başlattığımız ancak katılımın olmadığı ihale sürecinden hemen sonra var olan projemizi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına sunduk ve KUZKA’dan yaklaşık 1 milyon 200 bin lira hibe destek alarak mezbahanemizin yapımına başladık. Sinop Belediyesi mezbahanesi 1 yıl içinde tamamlanacak ve hizmete sunulacak. Bugüne kadar çeşitli spekülasyonlara ve dedikodulara yol açan mezbahane yapım işini Sinop için en güzelini ve layık olanını yapmak adına ertelemiştik. hizmete girecek olan mezbahane içinde en son teknoloji araç gereç kullanılacak ve hiçbir zayiata mahal verilmeyecek şekilde helal kesim yapılacak et temini sağlanacak. Mezbahane konusunu da böylelikle açıklığa kavuşturmuş olup spekülasyonlara da cevap vermiş olacağız. Sinop belediyesi mezbahanesi şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Sinop belediyesi mezbahanesi, mezbahane kesim binası, padok, giriş ve idari binasından oluşacak olup modern bir şekilde hizmet verecek.
 
Editör: Vitrin Haber