AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu Sinop Meydan Projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bakanlıkta bir araya geldi.

Yapılan toplantıda, Sinop Şehir Meydanı projesi masaya yatırılarak, katedilen mesafe ve izlenecek yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

TURİZM ÇARŞISI YAPILIYOR
Sinop Şehir Meydanı projesinde ilk olarak Jandarma Gazinosunun boşaltılarak TOKİ’ye devri hususunda mutabakat sağlandı. Ağız ve  Diş Sağlığı binasının bulunduğu mevcut alana tarihi dokuya ve meydan projesine uygun turizm çarşısının yapılması, Sinop Belediyesi Hizmet Binası için de kamuya ait bina tahsis edilerek Belediye binasının boşaltılması, akabinde ise Atatürk Caddesi cephe giydirmesi sürecinin planlanması kararlaştırıldı.

HIZLI VE KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ
Toplantıyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş: "Sinop’un Şehir Meydanına kavuşması için önümüzdeki süreçte Jandarma Gazinosunun boşaltılarak TOKİ’ye devri hususunda mutabakat sağlandı. Sinop Özel İdare İşhanı’ndaki esnaflarımızın talepleri de görüşmede gündeme geldi. Daha önce STK’larla yapılan toplantıda iletilen talep doğrultusunda daha önce Ağız Diş Sağlığı binasının bulunduğu mevcut alana tarihi dokuya ve meydan projesine uygun turizm çarşısının yapılması kararlaştırıldı. Sinop Belediyesi Hizmet Binası için de kamuya ait bina tahsis edilerek belediye binası boşaltılacak. Akabinde ise Atatürk Caddesi cephe giydirmesi süreci planlanacak. Sinop’un tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması ve surların önünün açılmasına katkı sağlayacak olan Sinop Şehir Meydanı projesinin gerçekleşmesini heyecanla bekleyen hemşehrilerimizden güç alıyoruz. Projeyi hayata geçirecek her türlü desteğin alınması için gece gündüz gereken çalışmaların yürütülecek. Meydan projemiz hızlı ve kararlı şekilde devam ediyor" dedi.

PROJE: SİNOP'UMUZU MARKA ŞEHİR YAPACAK
Vali Erol Karaömeroğlu ise "Bu kararlara ilişkin projeleri hızlı bir şekilde tamamlayarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, Sinop’umuzu marka şehir yapacak, bir kültür ve turizm şehri haline dönüştürecek adımları atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber