Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Sinop'ta hayata geçirilecek olan ve 50 bin 83 metrekarelik alanı kapsayacak Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi yapılan ilk yıkımla resmen başladı.

40 YILLIKHAYAL GERÇEK OLUYOR
Sinop'un 40 yıllık hayali olan Sinop Meydan Projesi’nde ilk somut adım, eski dispanser binasının İl Özel İdaresi ekiplerince yıkımıyla atılmış oldu. Binanın yıkımının ardından müteahhit firmaya yer teslimi yapılacak ve projeden etkilenecek esnaflar için tarihi dokuya uygun tek katlı dükkanlardan oluşan yeni bir esnaf çarşısı inşa edilecek. 

Projenin devamı için ise sonbahar işaret edildi. Sinop’un turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi için surların önünde olacak yıkımlar bir süre bekletilecek. Ardından o binalarda yıkılarak tarihi ve doğal güzellikler ortaya çıkartılacak.

DUALARLA İLK KEPÇE DARBESİ
İl Müftüsü Mustafa Düzgüney'in yaptığı dua ardından yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım çalışmalarının startını Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu birlikte verdi.

SİNOP KENT MEYDANI PROJESİ
Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi içinde çocuk oyun alanları, gezinti yolları, müze meydanı, kent çarşı meydanı gibi sosyal donatılar yer alacak. Projede ayrıca 99 ağaç, 18 bin çalı ve 9 bin metrekarelik yeşil alan da bulunacak.

Editör: Vitrin Haber