Ülke genelinde faaliyet gösterecek olup Genel Merkezi Sinop'ta olan ilk dernek olma özeliğine sahip BEKADER resmi olarak kuruldu. Derneğin genel başkanı ise İstanbul'da yaşayan ve Bemtaş Kule Vinç A.Ş sahibi başarılı İş Adamı Fatih Candar Can oldu. 

İLK OLARAK 8 İLDE ŞUBE AÇILIYOR
Genel Merkezi Sinop'ta olması nedeniyle ilk olma özelliği taşıyan BEKADER, Sivas, Diyarbakır, Hatay, Amasya Şırnak, Van, Rize, Muğla başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında şubelerini açmak için hazırlıklarını tamamladı.

DARBELER UNUTTURULMAYACAK
BEKADER'in kuruluş amaçlarının içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Milletinin bu Vatan üzerinde ki bekası açısından 27 Mayıs 1960 İhtilali, 1980 Askeri Müdahalesi, 28 Şubat 1997 Post-Modern Darbe, 27 Nisan 2007 E- Muhtıra ve 15 Temmuz 2016 Darbe görünümlü işgal girişimlerini unutturmadan yaşayan nesile hatırlatmak, anlatmak, gelecek nesillere aktarmak; bu darbe girişimleri ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bekası için yurt içinde ve yurt dışında görevleri esnasında canlarını veren aziz şehitlerimiz, onların yakınları ve yaralanan Gazilerimizin onurlarını korumak, haklarını savunmak, yaşam süreleri içerisinde sosyal ve kültürel hizmetlerde bulunmak. Vatanımıza Devletimize ve Milletimize karşı şimdiye kadar yapılması düşülmüş, kalkışılmış veya yapılmış modern, post modern, siber, iktisadi darbe ve kalkışmaların tekrar yaşanmaması için çalışmalar yapmak. Gibi önemli görevler yer alıyor. 

GENEL BAŞKAN CANDAR CAN; MİLLİ İRADE NAMUSUMUZDUR!

Resmi işlemlerini tamamlayarak hayata geçmek üzere olan BEKADER Genel Başkanı Fatih Candar Can, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda şu ifadelere yer verdi; "Milleti yaşat ki Devlet yaşasın düsturuyla hareketle; Milli birliğin zedelenmemesi ve korunması için farkındalık çalışmaları yapmak, şehitlerin emanetlerine ve gazilerine sahip çıkmak, seçilmişlere karşı her türlü antidemokratik kalkışmalara karşı durmak, Kadim medeniyetimiz ve Tarihimizden aldığımız güç ve İrfandan yola çıkarak sahip olduğumuz en değerli varlığımız olan beşeri sermayeyi ; Devlet, Vatan ve Millet menfaatlerini kendinden önde tutan ve Büyük Türkiye hedefi için çalışmayı esas alan Fert ve Ortam oluşturmayı hedefliyoruz. Rabbim Bizleri Mahcup etmesin"

Editör: Vitrin Haber