Şehitler diyarı Sinop’un,  milli mücadeleden günümüze kadar en fazla şehit veren illerimizden biri olduğunu dile getiren Metin Süren açıklamasında şunları söyledi: “Bağrından hiç vatan haini çıkmamıştır ve vatanına ihanet edenleri kendi evladı da olsa  bağrına basmayan bir anlayışa sahip  kahraman bir Türk şehridir .

Lideriniz olarak gördüğünüz, çözümün paçavrası bile olamayacak bebek katilinin, çözümün parçası mı  ol olduğunu anlatmaya  geliyorsunuz?  Yoksa iş başındaki AKP’nin çok önem verdiği allayıp pullayıp da milli kardeşlik projesi diye milleti kandırmaya çalıştığı açılım sürecini mi anlatacaksınız?

Milli barışın ve kardeşliğin, demokrasinin, insan haklarının ve Türk milletinin varlığının baş düşmanı olan, emperyalist güçlerin tetikçisi ve taşeronu olarak otuz yılda otuz binden fazla insanımızı vahşice kalleşçe katleden  PKK’nın ve eli kanlı elebaşısının masum, iyi niyetli,barış güvercini bir siyasal aktör olduğunu mu anlatacaksınız.

Sizi buraya kim davet etti? Sizi burada kimler ağırlayacak?  Sizin, sizi buraya davet edenlerin ve sizi burada ağırlayacak olanların iki yakasında şehitlerimizin iki eli olacaktır.   

Türk milletinin yiğit sevdalılarının, vatanseverlerin ve bölücü teröre karşı şanlı bir mücadele veren güvenlik güçlerimizin kahraman mensuplarının; barışın ve kardeşliğin düşmanları ilan edildiği, aşağılandığı ve hakarete uğradığı bir ortamda, kınalı kuzularını vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için şehit veren ailelerin canlarının yandığı acılarının tazelendiği, şehitlerimizin kemiklerinin daha fazla sızlatıldığı bu günlerde burada ne işiniz var.

Biz horon kadar Karadeniz, zeybek kadar Egeyiz. Karşılama kadar Trakyalı, halay kadar, semah kadar doğuyuz,güneydoğuyuz, Anadoluyuz, biz Türk milletiyiz. Ne mutlu türküm diyebilene”
Editör: Vitrin Haber