İstanbul Fuar Merkezi’nde 16-19 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen 1. Sinoplu İş Dünyası ve Girişimci Forumu geniş bir katılımla açıldı.

İç İşleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, TBMM Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem Gülay Yedekçi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan,  Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Coşkun, Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşe, Sinop KOSGEB İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, KUZKA Sinop İl Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop Eski Milletvekili Cahit Can, Sinop Eski Milletvekili Cengiz Tokmak, MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, Sinop Ülkücüler Pkatformu Başkanı Yılmaz Uygun, Sinopspor Başkanı Ayhan Özhan, İstanbul Sinopspor Başkanı Ramazan Aşçı, ve SİAD ailesini bu önemli günde yalnız bırakmayan isimler oldu.  

Yaklaşık 100 civarında firma, kurum sivil toplum kuruluşunun katılımı ile hayat bulan Forum’da söz alan SİAD Başkanı Rafet Orhan tüm ekibine teşekkür ederek söze başladı. Orhan “Böyle bir organizasyonun ilkini yapmayı Yüce Rabbim bizlere nasip etti. Bizler Sinop sevdalısı insanlarız. Bu sevda ile yıllardır Sinop için çalışıyoruz. Bizimle aynı sevdayı paylaşan tüm işadamlarımızı derneğimize üye olmaya ve gücümüze güç katmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) Sinop ile ilgili bugüne kadar yapılmış en büyük ekonomik organizasyona ev sahipliği yaparken Sinop ve Sinoplunun gelecek ekonomik vizyonunu ortaya çıkarmak istiyor. 

HEDEF SİNOP VE SİNOPLU İÇİN EKONOMİ VE İSTİHDAM
Sinop’un bütün unsurlarının bir araya geleceği forum üreticiden sanayiciye bürokrasiden yerel yönetimlere kadar geniş bir skalada gerçekleşiyor. Sinop için tüm denge unsurlarının ortak akıl ortaya koyacakları forumda nitelikli turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık, deniz ürünleri gibi birçok başlıkta girişimciler, iş adamları sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları bir araya gelerek Sinop ve Sinoplu için büyük ekonomik güç ve katma değer üretecek projelerini konuşacaklar. 

 
Editör: Vitrin Haber