Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mehmet Usta, vatandaşları tedirgin etmek amacıyla yapılan provakasyon ardından harekete geçildiğini söyledi. 

Usta: "Sosyal medya mecralarından ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden, 'Sinop ilimiz Boyabat ilçesinde 16 kişinin karantinaya alındığı ve Sinop ilinin de karantinaya alınabileceği' şeklinde paylaşımlar yapıldığının tespiti üzerine bu açıklamaya lüzum görülmüştür. 
Söz konusu iddialar tamamen hayal ürünü olup vatandaşlarımızı tedirgin etmek maksadıyla yapıldığı ortadadır. Bu paylaşımları yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi. 

Sinop'ta bu noktada gerekli önlemlerin alındığını belirten Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mehmet Usta, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel pandemi ilan edilen COVID-19 ile ilgili Bakanlığımız ve Bilim Kurulu talimatları doğrultusunda ilimizde gerekli önlemler alınmıştır. Vatandaşlarımız bu tarz gerçek dışı ve kaynağı teyit edilmemiş paylaşımlara itibar etmemeliler" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber