Nisan ayı İl Genel Meclis toplantılarının 3. oturumunda, emekli amirallerin hafta sonu yayımladığı bildiriye tepki gösteren Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, bildiriyi şiddetle kınadıklarını söyledi. Üçüncüoğlu, amirallerin vatanın bekasını ve milletin istikbalini hiçe saydığını ifade etti.

Oturumun açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, anti demokratik bir yöntemle kokuşmuş bir zihniyetin mahsulü olan bir bildirinin yayınlandığını belirterek: "Milli irade ve demokrasimizin tesisi adına verilen mücadeleyi hiçe sayarak,  köhneleşmiş darbeci zihniyeti bir kez daha dışa vurarak bildiri adı altında yayınlanan paçavrayı şiddetle kınıyoruz. Milletin oylarıyla seçilen milli iradeye aba altından sopa gösterip ayar çekmeye çalışan emekli amirallere hadlerini bilmeleri konusunu buradan en gür sesle haykırıyoruz.

Ülkeyi karanlığa sürükleme hevesiyle darbe çığırtkanlığını yapan bu hadsizlerin içeride ve dışarıda ilintili oldukları hainlerin de ivedilikle tespit edilip hukuk çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz" dedi. 

Editör: Vitrin Haber