Sinop İl Özel İdaresinin karar organı olan 21 üyeli Sinop İl Genel Meclisinin Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, görevi devraldıkları 31 Mart Yerel Seçimleri ardından gerçekleştirilen meclis çalışmalarını değerlendirdi. 

PROJE OFİSİ ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAK
Meclis olarak, Sinop'ta Proje Ofisi kurulmasına yönelik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yetki verdiklerini kaydeden Yakup Üçüncüoğlu: "Biz İl Genel Meclisi olarak bu süreçte ilk önce proje ofisi kurduk. Proje Ofisi bizim için, Sinop için çok önemli. Sinop'ta önemli işlere imza atacak bir kuruluş olacak. Meclis olarak proje ofisi kurulmasıyla ilgili Özel İdare Genel Sekreterliğine yetki verdik. Bunun altında bütün kurumlarda Tarım ’da, Kültür Müdürlüğü’nde, Aile ve Sosyal Politikalar ’da bu proje ofisinin alt birimleri oluşturulacak. Hangi kurumda ne tür bir proje varsa, bu proje değerlendirilip üst kurul proje ofisine gidecek ve proje ofisi Sinop için insanlarımıza dokunur projeler üretecek ve önümüzdeki süreçte yatırımlarla ilgili, Sinop’la ilgili şimdiye kadar KUZKA’nın, KOSGEB’in, İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı diğer hangi bakanlıktan ne tür yatırım var? bunları değerlendirip Sinop insanımızın hizmetine sunacak. Geçmişte eksiği olan projeler varsa bunları da takip edecek. İnşallah Sinop için faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

TARİHİ CEZAEVİ GELİRİNİ SİNOP'A KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Sinop Tarihi Cezaevi’nin  Özel İdare’ye kazandırılması için çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın sürdüğünü dile getiren Üçüncüoğlu: "Sinop Tarihi Cezaevi’nin  İl Özel İdaresi’ne kazandırılmasına yönelik meclis olarak başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Oradaki gelirin ilimize aktarılması, insanlarımıza kazandırılması için çalışma yapıyoruz.  Bunun ivedilikle hayata geçmesini istiyoruz" diye konuştu. 

ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ
Sinop'ta engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için meclis olarak çalıştıklarını kaydeden İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İl Özel İdaresi'ne ve Karakum Tatil Köyüne engelli rampası yaptırdık. Bununla ilgili meclisten karar çıkarttık. Ayrıca tatil köyüne girişleri engellilerimiz için ücretsiz yaptık. DSİ’ye de baktık ama oradaki alan müsait değil. Engelli vatandaşlarımızın denize girmesi için diğer kurumlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz. Bize fırsat verilirse onları da yaparız. Bizim yetki alanımızda Karakum Tatil Köyü olduğu için sadece o alana yapabildik". 

İMAR PLANI HAZIRLADIK
Güzelkent için imar planı hazırladıklarını, Yenikent için de imar planında değişiklik yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Üçüncüoğlu: "Güzelkent için imar planını hazırladık. Orada yeni yerler ve Yüksekokul’u planın içine yerleştirdik. Yeni yürüyüş alanları, okul alanları, asayişle ilgili yerlerin tespitini yaptık. Yeniden imar planını İller Bankası’na göndereceğiz. Eksiklerimiz tekrar onaylanıp İl Genel Meclisi’ne gelecek ve daha sonra onaylanacak. 
Yenikent’in hiç imar planı yok. Köylerde bile iki katlı evler varken orada bir katlı evler var. Daha önce belediye döneminde öyle gelmiş. Biz orayı köy statüsüne alarak orada iki katlı evlerin yapılabilmesi için imar planında değişiklik yaptırıyoruz. İller Bankasına onu da gönderdik" ifadelerini kullandı.  

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ
Vitrinhaber Gazetesinin gündeme taşıdığı ve tamamen yıkılmak üzere olan Kabalı'da ki tarihi cami ile Yaseri Baba Türbesinin tekrar ayağa kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyleyen Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihimize sahip çıkmak en büyük görevimiz. Daha önce Vitrinhaber Gazetesi’nin de gündeme getirerek öncülük ettiği Tarihi Kabalı Camisi’ni ve Yesari Baba Türbesini gün yüzüne çıkartmak, onarımına destek vermek, öncülük etmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımızı yapıyoruz. Tarihimizi gün yüzüne çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yapılar onarılarak insanlarımızın hizmetine sunulacak". 

ANKARA'DAKİ YURT BİNAMIZ İÇİN GEREKEN YAPILACAK
Ankara'nın Çankaya ilçesinde mülkiyeti Sinop İl Özel İdaresi'ne ait yurt binasının Sinop'a kazandırmak istediklerini ifade eden Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu: "Ankara’da 2004-2005 yıllarında hissedar olarak arsa payımız verilerek Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortak yapılan yurt binamız var. Bu yurt binasının bir kısmını nasıl alabiliriz hukuki olarak bundan sonraki süreçte o yeri bizim kullanmamız için, vatandaşımızın bağışına sahip çıkmamız adına ne gerekiyorsa yapacağız. Yurt binasının hukuki sürecini başlatacağız. Sinop’un hakkı olan payı alarak işletmesini Özel İdaremiz tarafından yaptıracağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şuanda meclis gündeminde" dedi. 

SİNOP KESTANESİ VE MANTAR 
Sinop kestanesi ile dağ ve kültür mantarı konusunda çalışma başlatmayı planladıklarını dile getiren Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sinop kestanesinin değerlendirilmesi yönünde çalışmamız olacak. Gerekirse un olarak bile kestaneyi değerlendirebiliriz. Bu yönüyle inceleme, araştırma yaptırıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde dağ mantarları ve kültür mantarının geliştirilmesi ile ilgili neler yapılabilir? bunları araştırıyoruz. Önümüzdeki 2020-2028 yılları arasında Sinop’ta yapılacak olan 8 yıllık bir proje kapsamında Sinop’un birçok köyünde seracılık, arıcılık ve mantarcılığın geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak ve destek verilecek. Bu desteklerde bizde proje ofisimizle birlikte insanlarımıza Tarım İl Müdürlüğünde bilgilendirme toplantıları yapılarak, insanlarımız bu yatırımlardan ne kadar fazla yararlanabilir bununla ilgili süreci takip edeceğiz"

KÖYLERİMİZ KÖY KONAKLARINA KAVUŞUYOR
KÖYDES yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini ve köylerin kısa süre içerisinde köy konaklarına kavuşacağını bildiren Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "KÖYDES yatırımlarımız devam ediyor. Sıcak asfalt plentimizi satın aldık ve şu anda kurulma aşamasında. Ayrıca muhtarlarımız imar müdürlüğüne köy tüzel kişiliğine ait yerleri bildiriyorlar. Bu alanlara İller Bankası aracılığı ile köy konakları yapacağız. Köylerimiz köy konaklarına kavuşacak. Sinop'ta muhtarlarımızla işbirliği yaparak, bütün köylerimizin ihtiyaçlarını gidermek ve verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. İnşallah verdiğimiz tüm sözleri inşallah yerine getireceğiz"

Editör: Vitrin Haber