Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ordu köyü deniz hattı üzerinde başlatılan derin deniz deşarjı çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin Sinop için milat niteliğinde bir hizmet olacağın söyleyen Ergül, derin deniz deşarjı projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte sağlıksız bir şekilde bertaraf edilen evsel atık sorununun tarih olacağını ifade etti.

Sinop Belediyesi tarafından bir süre önce projesi tamamlanarak ihale edilen derin deniz deşarjı çalışmaları devam ediyor. Projenin başlangıç noktası olan ordu köyü mevkiinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Baki Ergül yetkililerden bilgi aldı. Evsel atık sorununa kesin çözüm getirecek olan ve 700 günlük iş süresinin tamamlanmasının ardından hizmete girecek olan kanalizasyon derin deniz deşarjı çalışmalarının yaklaşık 9.5 milyon liraya mal olacağını söyleyen Ergül, Çalışmanın ilk ayağı olan ordu köyü deniz hattının 250 metrelik bölümünde saha borulama çalışmalarının başladığını belirtti.  

Projenin Sinop için milat niteliğinde bir hizmet olacağının altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, derin deniz deşarjı projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte sağlıksız bir şekilde bertaraf edilen evsel atık sorununun tarih olacağını ifade etti. Ergül; “Bizim için milat sayılabilecek işlerden biri olan derin deniz deşarjı ve iller bankasından aldığımız kredi ile ödeneğini de hazır hale getirdiğimiz projenin yapımı hızla devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde ikinci ayak olan akliman atık su arıtma tesisi yapımı ve çukurbağı mevkii kara ve deniz hattı yapım işleri de başlayacak. Saha borulama ve diğer işlerle birlikte derin deniz deşarjı projemiz hayata geçecek ve milat dediğimiz sağlıksız şekilde bertaraf edilen evsel atık sorunu tarih olacak’’ dedi. Derin deniz deşarjı ve atıksu arıtma tesisinin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından işi alan firmaya inşaatın başlaması için yer teslimlerinin 19 Mart’ta yapıldığını söyleyen Başkan Ergül; “Derin deniz deşarjı hattımız kuzeyde bin 400 deniz hattı, güneyde 631 metrekare hattı ila bin 300 metre deniz hattı ile önümüzde ki günlerde yapımına başlanacak akliman mevkii atıksu arıtma tesisi ile devam edecek. Derin deniz deşarjı projemiz hayata geçerek sağlıksız bir şekilde bertaraf edilen evsel atık sorunu tarih olacak. Akliman atık su arıtma tesisi içinde idari bina, geri devir terfi merkezi, giriş terfi merkezi, oksidasyon hendeği, çökeltme havuzu, klor temas tankı, dekantör binası, sızıntı suyu terfi merkezi, taşkın koruma duvarı, saha tanzim ve yolları, saha borulama çalışmaları yer alacak” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber