TSK'da bir grup subayın öncülüğünde 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimine öfke dinmiyor. 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan Sinoplular, dün gece Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Sinop Ceza İnfaz Kurumu öncülüğünde darbeye tepkilerini haykırdı.

Valilik meydanında gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un yeni Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Giresun'a atanan Başsavcı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversite öğretim görevlileri, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, Cezaevi personeli, MÜSİAD üyesi iş adamları, STK temsilcileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

Programın STK ayağını MÜSİAD, devlet ayağını da Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu organize etti. Darbecilere öfkenin yağdığı programda vatandaşlar tekbirler ve sloganlarla olayı protesto etti. Saygı Duruu ve İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından Vali Kemal Cirit ve MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen olmak üzere protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Programın sonunda, Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii İmam Hatibi Muhammet Başoğlu tarafından dua yapıldı. Yapılan konuşmalar ardından kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla Sinop caddelerinde slogan atarak yürüdü. 

Ayrıntıları VİDEOLU izleyebilirsiniz.... 
Editör: Vitrin Haber