Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Sincan Cumhuriyet Savcısı Ömer Uysal atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesini açıkladı. Kararnameye göre 2 bin 335 hakim ve savcının görev yerleri değişti. Son kararnameyle birlikte Kasım 2010 yılından bu yana Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Osman Erduran Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı görevine getirilirken, Sincan Cumhuriyet Savcısı Ömer Uysal ise Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Kararname ile Sinop Adliyesi'nde iki hakim değişikliği yapılırken, ağır ceza mahkemesi üyeliğine de bir atama yapıldı. 

HSYK'nın yaz kararnamesine göre Başsavcı Erduran'ın eşi Hakim Emel Halebi Erduran Bakırköy hakimliğine ve Sinop Hakimi İbrahim Çelenk'de Trabzon Hakimliği'ne atandı. Domaniç Hakimi Aylin Dişbudak Sinop Hakimliği'ne ve Alaca Hakimi Ayşe Gül Şimşek Sinop Hakimliği'ne getirilirken, Giresun Cumhuriyet Savcısı Tuncay Erarslan'da Sinop Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği'ne atandı. 

Bu arada kararnameye göre 2 bin 335 hakim ve savcının yerleri değiştirildi. Ergenekon savcısı Cihan Kansız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu. Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz, Bakırköy'e atandı. Balyoz savcısı Savaş Kırbaş, İstanbul Anadolu Başsavcıvekili oldu. KCK davası hakimi Menderes Yılmaz, İzmir'e atandı.

Editör: Vitrin Haber