Geçtiğimiz günlerde Sinop Çevre Dostları Derneği organizesinde gerçekleştirilen “Yaşanılabilir bir çevre için Sinop’a, Sinoplu’ya saygılı imar planı” başlıklı panel ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Baki Ergül, panelde anlatılanların tek kelimesinin bile doğru olmadığını söyledi. Konunun muhataplarının bulunmadığı bir toplantıda yalan yanlış şeylerin konuşulduğunu iddia eden Başkan Ergül; “Böyle adamlık, böyle insanlık olmaz. Ben biriniz hakkında bir şey söyleyeceksem burada söylerim ki burada sizlere de cevap hakkı doğsun” dedi. 

Sinop Belediyesince hazırlanan yeni imar planı ile ilgili Sinop Çevre Dostları Derneği bir itiraz süreci başlatmış ve tamamen rant amaçlı oluşturulduğunu iddia ettikleri imar planını düzenlenen bir panelle masaya yatırmışlardı. CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar günü dolayısı ile merkez mahalle ve köy muhtarları için düzenlenen yemekli programda panel ile ilgili değerlendirmelerde bulunan konunun muhatabı Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kendisinin ve konunun diğer muhataplarının olmadığı bir ortamda yalan yanlış ifadelerle imar planının tartışılmasının doğru olmadığını söyledi. Kapı arkasından duyup çamur atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, Cuma günü düzenleyeceği halk toplantısına panele katılanların da iştirak ederek diledikleri soruları yöneltmelerini istedi. 

Ergül; “Sinop son zamanlarda müthiş değişiyor ve gelişiyor.Biz dört köyümüzü imar planı yani belediye sınırları içerisine aldık. Değerli muhtarlarımızda burada. Ordu köyü, Bostancılı köyü, Korucuk köyü ve Osmaniye köylerinin tamamını Sinop sınırları içerisine aldık. Muhtarlarımızın muhtarlıkları köy muhtarlığı olarak yeni seçimlere kadar devam edecek. Yapılacak seçimlerden sonrada inşallah mahalle muhtarlığı olarak devam eder diye ümit ediyorum. Bunun birkaç şekilde faydası olacak. Mesela yerleriniz değerlenecek, Sinop psikolojik eşiği aşmış olacak yani 50 bin nüfusun üzerine çıkmış olacak. Biz zaten belediye çalışmalarımız olarak bu köylere çalışmalarımızı yansıtıyoruz ama bu köylerdeki yaklaşık 10 bin arkadaşımızın da Sinop şehir merkezine dahil edilmesi dolayısı ile belediyemizin de gelirleri artacak. Bu da Sinop için bir avantajdır. Bizim için 1 lira bile çok önemlidir. Çalışmalarımız Sinop halkı tarafından natürel Sinoplular ve art niyet taşımayanlar, Sinop sevdalısı olan arkadaşlarımızdan çok büyük takdirler alıyoruz. Ama bazıları da var ki bunlardan rahatsız oluyorlar diye düşünüyorum” dedi.

AZICIK YÜREKLERİ VARSA GELİRLER
Kendisinin olmadığı bir ortamda konu imar planı olmasına karşın şahsına yönelik karalayıcı ithamların kullanıldığının altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, olması gerekeni yapacağını ve herkese açık bir toplantıda her soruyu cevaplayacağını belirtti. Ergül; “Azıcık yürekleri varsa o grubu da davet ediyorum, gelirler sorularını bana orada sorarlar. Ben aslında bugün çok konuşmayacağım, hepinizi de davet edeceğim. Cuma günü çok konuşacağım. Ben sizler adına Türkiye’nin takdiri ile ayın 22’sinde Cumartesi günü Türkiye’de yılın il belediye Başkanı olarak takdir edildim. Hiç haberimde yoktu. Ödülümüzü almaya gittik. Orada bakanlarımız, milletvekillerimiz, çok değerli arkadaşlarımız dostlarımız vardı. Gurur duydum, sizler adına o ödülü aldım. Sizler adına bu çalışmaları yapıyorum zaten, sizlerde gurur duyabilirsiniz.

Türkiye’de 81 tane vilayet var, Sinop gibi mütevazi bir ilin belediye başkanı tutacak burada yılın belediye başkanı olarak ilan edilecek. İş gurur onur duyulması gereken bir olay. Tesadüf bu ya, nasıl bir tesadüf ise cumartesi günü ben burada yokum. Bir grup var, sayıları 15 -20’yi bulan. Benim olmadığım, muhataplarının olmadığı imar planı hakkında bir toplantı yapıyorlar. Konu imar planı. Ama camilerden de anons yapıyorlar. İşte böyle bir toplantı var gelin diye. Oradan da 8 – 10 kişi toplantıya katılıyor. O toplantıda konuşulanların bir tek cümlesi bile doğru değil. Benim olmadığım bir yerde, muhatabının olmadığı bir yerde siz işkembe-i kübra’dan atıyorsunuz. Yalan yanlış, aslı astarı olmayan şeyleri böyle ağzınızdan salyalar akarak orada ifade ediyorsunuz. Böyle adamlık, böyle insanlık olmaz. Ben biriniz hakkında bir şey söyleyeceksem burada söylerim ki burada sizlere de cevap hakkı doğsun. Çoktan beri ben vatandaşlarımızı bilgilendirme toplantısı yapmadım. Ben onları da davet ediyorum.

Cuma günü saat 15:00’da Aşıklar Düğün Salonu’nda onlarda gelsinler sorularını bana sorsunlar. Böyle kapının arkasından duyup, çamur atıp ta kimse gitmesin. O nedenle ben basın mensubu arkadaşların vesilesi ile azıcık yürekleri varsa o grubu da davet ediyorum, gelirler sorularını bana orada sorarlar. Konu imar planı, konuştukları Baki Ergül, belediyedeki bazı arkadaşlar. Arkadaşlar böyle bir şey olabilir mi? İmar planını konuş, beğenmiyorum diyebilirsin. Benim hoşuma gitmiyor diyebilirsin. Ben gelecekte belediye başkan adayıyım, milletvekili adayıyım veyahut A partisiyim, B partisiyim diyebilirsin konuş yani onlara bir şey dediğim yok. Ama bunu kişiselleştirip Baki Ergül falan böyle konuşmalarını tamda ödül aldığım zamanda çok ayıplıyorum. Bu vesile ile Cuma günü yapacağımız halkı bilgilendirme toplantısında öncelikle merkez ilçeye bağlı muhtar arkadaşlarımı, daha sonrada siz değerli muhtarlarımı davet ediyorum. Şu faydası olacak bu toplantının en azından birinci ağızdan Sinop’un sorunlarını, Sinop için neler yapılıyor, neleri başarıyoruz, neleri başaramıyoruz bunları birinci ağızdan duymuş olursunuz. Mesela yeni aldığımız 4 tane köyümüz var, merkez muhtarlarımız var. Bu arkadaşlarımız şimdiden hazırlansınlar. Bana kafalarındaki her soruyu sorabilirler.

Ben böyle bir insanım, bizim her şeyimiz meydanda. Bu toplantıda da bana herkes lisan-ı münasip ile her soruyu sorabilir, her soruya verecek cevabımız var. Mesela yakın köylerimizde vatandaşlarımızı kandırıyorlar. 700 tane itiraz dilekçemiz olmuş şimdi buradan gidip onların yazdık imzalayacağım. Bunların içerisinde 25-30 tane dişe dokunanlar var. Şimdi mesela Bostancılı, korucuk, Ordu köyü, Osmaniye gibi köylerde vatandaş dilekçe yazmış. Diyor ki benim yerin heyelan bölgesi gösterilmiş. Kardeşim senin yerini heyelan bölgesi ben göstermedim ki. Heyelan bölgesi 1985-1986 yılında çok yağan kardan dolayı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından önerilen Bakanlar Kurulu Kararı ile de tespit edilen bir heyelanlı alan. Bunları kim yaptı Bakanlar Kurulu bu kararı verdi. Bunun değişimi de ancak Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılır. Benim bu konuda da itiraz dilekçem var, muhtarımızda bilir. Dedim ki bu alanlar çok geniş, bu alanları daraltalım. Tabi herkesi memnun etmek zor, öyle bir çabamızda yok. Biri diyor ki benim tarlamın olduğu yer 2 kat oldu da neden 4 kat olmadı? Her şeyin hesabı kitabı var” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber