Sinop'un önemli bir kültürel mirası haline gelen ve her yıl düzenlenen Bektaşağa Panayırı bu yıl, bayram tatilinin son iki gününde misafirlerini ağırladı. 8 - 9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen şenliklerde alış-verişin yanında panayır alanına kurulan er meydanında pehlivanlar güreş tuttu. 

Sinop'ta 1946 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bektaşağa Panayırına, bu yıl katılım oldukça yüksek oldu. Sinop dışında, Bafra, Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Çanakkale ve Kastamonu başta olmak üzere birçok ilden yüzlerce esnafın stant açtığı panayıra, Sinop ve çevre illerden binlerce vatandaş katıldı.  

Sırık Kebabından, birçok yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, vatandaşlar kendileri için kurulan eğlence alanlarında stres atarken çocuklar da oyun alanlarında panayırın tadını çıkarttı. Panayırda ayrıca Halka atma, bul kazan, tüfek atma, penaltı atışları gibi oyunlar Romen vatandaşlarca kurulan çadır ve stantlarda panayırı gezmeye gelen vatandaşlara sunuldu.   

YÜZLERCE KİLO ET TÜKETİLDİ
Birçok vatandaş ailece geldiği panayırda alışveriş yorgunluğunu piknik yaparak attı. Gölgelik alanlarda yakılan mangallarda mangal yakan vatandaşlar, semaverde çay demlemeyi de ihmal etmedi. 
Bu arada panayırda kasapların açtıkları stantlarda başta sırık kebabı olmak üzere kurdukları dev ızgaralarda pişirdikleri etleri müşterilerine sundu. Panayır boyunca yüzlerce kilo kebap ve et ürünü satıldı. Panayır alanının girişinde odun ateşinde pişirilen sırık kebabının kilosu 120 TL'den satıldı.    

Panayır boyunca dışarıdan gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını belirten Bektaşağa Köyü Muhtarı Ercan Göçgün, bu tür etkinliklerin toplumların birlik ve beraberliğine de katkı sağladığını söyledi. 
Göçgün; "İki gün boyunca devam eden ve her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Bektaşağa Hıdrellez Şenlikleri bu yıl da çok hareketli geçti. Hıdırellez şenliklerine çevre il ve ilçelerden esnaf ve vatandaşlarımız katıldı. Şenliğimize ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.  

İki gün boyunca devam eden panayır, Pazar akşamı itibariyle son buldu.


 

Editör: Vitrin Haber