Sinop'taki bir içecek firmasının dağıtıcısının korona testinin pozitif çıkması ardından sosyal medyada bakkallara yönelik paylaşımlar kentte endişe oluşturdu. Kentteki tüm bakkalların ve 1 resmi kurum kantininin aralarında bulunduğu bir liste sosyal medya üzerinden servis edildi. Koronavirüs riski taşıdığı iddiasıyla liste halinde bakkal isimlerinin 'Dikkatli Olun' denilerek sosyal medya üzerinden yayınlanması üzerine Sinop Bakkallar Odası harekete geçti. Oda tarafından söz konusu paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. 

PAYLAŞIMLAR KASITLI VE PLANLI
Akşam saatlerinde Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne gederek oda adına şikayetçi olan Sinop Bakkallar Odası Başkanı Sezgin Çilingiroğlu, olaya sert tepki gösterdi. Sinop'taki bakkallarda sanki koronavirüs varmış gibi gösterilmesinin kasıtlı ve planlı olarak yapıldığını kaydeden Çilingiroğlu, vatandaştan bu oyuna düşmemelerini istedi. 

HİÇ BİR BAKKALIMIZDA KORONA ÇIKMADI
Tespit ettikleri tüm paylaşımları emniyete teslim ettiklerini kaydeden Çilingiroğlu; "Sinop'ta hizmet veren tüm bakkallar mesafe ve hijyen kurallarına uygun hareket etmektedir. Bu güne kadar herhangi bir vaka söz konusu değildir. Bu paylaşımları kınıyor ve adalete havale ediyoruz" dedi. 

DAĞITICININ TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Sinop merkeze bağlı Tangal köyü, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştı. Köyde ikamet eden ve testi pozitif çıkan kişinin, ünlü bir içecek firmasının dağıtıcısı E.B. olduğu ortaya çıkmıştı.