Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka görünme oranında 154,12’lik artışla Türkiye'de ilk sırada yer alan Sinop’ta, vatandaşlara, cenaze ve taziyelere katılmama ve eş dost ziyaretleri yapılmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, özellikle büyük şehirlerde yaşayan Sinoplulara 1 ay boyunca Sinop’a ziyaretlerini ertelemelerini isteyerek, "Kurallara uyalım, Sinop ziyaretlerini biraz erteleyelim ve Ramazan Bayramında çifte bayram yaşayalım" dedi. 

SİNOP ZİYARETLERİNİ ERTELEYELİM
Vali Karaömeroğlu açıklamasında: "Virüsle mücadele de kırmızı kategorideyiz. Onun için bu mücadeleyi ancak tedbirle yenebiliriz. Benim özellikle ilimiz dışında büyük şehirlerde olan Sinoplu hemşerilerimizden ricam, ayın sonuna kadar 1 ay boyunca Sinop’a ziyaretlerini ertelerse bizim için büyük bir katkı olur. Bu konuda onlardan destek bekliyoruz. ilimizde yaşayan hemşerilerimizin de il dışına çıkışlarını zorunlu olmadıkça Bir ay boyunca ertelerse virüsle Mücadele’de büyük katkıları olur. Bu işi ancak tedbirle kazanabiliriz" dedi.

EK KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL 
Sinop’ta uygulanan mevcut kısıtlamaların haricinde ek kısıtlamanın şu an için söz konusu olmadığına değinen Vali Karaömeroğlu: "Sinop’ta vaka artış oranında ilk sırada. Şuan bizim bütün kategorilerinizde belirlediğimiz kurallar belli zaten. Onların yanında kendimize yakın bir takım tedbirleri aldık ve almaya devam edeceğiz. Şu an için okullarla ilgili ek tedbir uygun görmüyoruz. Çok riskli görmüyoruz ama mecbur kalırsak tabii ki tedbir alacağız.

BÜTÜN İLÇELERİMİZDE ARTIŞ VAR
Esnek çalışmaya geçmeyi şuan için düşünmüyoruz. Bütün bunları vakanın durumu seviyesi belirleyecek. Vaka artışımızın aşağı ineceğine inanıyorum hemen hemen bütün ilçelerde artış var. Alacağımız tedbirlerle vaka sayıların ayın 20 sinden itibaren düşüşe geçeceğine inanıyoruz. 

Hastanelerimizde durum gayet iyi yatak oranlarımız gayet iyi, yoğun bakımımız düşük onun için şuan için her şeyi kontrol edebileceğimiz bir durumdayız. Filyasyon ekiplerimizi artırdık, tahlil oranlarını artırdık, kendi tedbirlerimizi alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. biz ne kadar tedbir alırsak alalım insanlar ev ziyaretleri yapmaya devam ettikçe, taziye ziyaretlerini sürdürdükçe hiçbir yol alamayız .  Eş dost akraba ziyaretlerini azaltmamız lazım. Yani bu iş hep birlikte olacak. 

HERKES KENDİ OTO KONTROLÜNÜ SAĞLAMALI
Yalnız bizim tek başına karar almamızla olmaz. insanların en özellerine kadar oto kontrollerini sağlamaları lazım. Herkes kendi oto kontrollerini sağlarsa bu mücadeleyi çok kolay bir şekilde atlatır  bizde tam normalleşmeye geçeriz. Sinop’umuzu bir an önce kırmızıdan maviye doğru yol aldırmak lazım. Herkes kendi oto kontrol sağlarsa bu mücadeleyi kısa sürede kazanacağımıza inanıyorum sıkı tutarsak ayın 20’sinden sonra inişe geçeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.