Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği Sinop’ta partililerle buluştu.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süren bir ayrılığın ardından yeniden Sinop’ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Her ne kadar Sinop’a gelemese de Sinop için yapılan projeleri yakinen takip ettiğinin altını çizen Erdoğan, 10 Ağustos 2014 referandumunda ve 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen halk oylamasında verdikleri büyük destekten dolayı Sinoplulara teşekkür etti. 

SİNOP GEÇMİŞLE BUGÜNÜN MUKAYESESİNİ EN İYİ YAPABİLECEK ŞEHİRLERDEN BİRİ
Sinop'un geçmişle bugünün mukayesesini en iyi yapabilecek şehirlerden olduğunu söyleyen Erdoğan, yöreye son 15 yılda toplam 10 katrilyon lira tutarında yatırım yapıldığını belirtti. Erdoğan; Sinop’ta Mevcut okullarımızı yenilemekle kalmadık. Yeni okul ve derslikler inşa ettik. Bugün 9 fakültesi, 6 meslek yüksek okulu, 11 bin öğrencisiyle bölgesinin çekim merkezine dönüşen Sinop Üniversitesini bu şehre biz kazandırdık. Bu öğrencilerimiz barınma sorunu yaşamasın diye toplam bin 415 kişi kapasiteli yükseköğretim yurtları yaptık. Spor salonları, atletizm pistleri, futbol sahaları gibi komplekslerden oluşan toplam 15 adet spor tesisi inşa ettik” diye konuştu.

BU SALON SİNOP’A YETMİYOR
Partisinin il kongresinin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'nun Sinop'a yetmediğini belirten Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa zamanda 2 bin 500 kişilik spor salonunun tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Erdoğan; “Bunun yanında sağlık alanında 5 tesisi şehre kazandırdık. 250 yataklı Sinop Atatürk Devlet Hastanesine bir ek bina yaparak hastanemizi büyütüyoruz. Bu hastanemizle birlikte Sinop’ta 4 adet sağlık yatırımının inşasının da sürüyor. 

2002 yılına kadar Sinop'ta sadece 4 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz buna 119 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Böylelikle Sinop’un bölünmüş yolu 123 kilometreye çıktı” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber